Gamla torg blir ny plats för flera av säsongens evenemang

Hembygdsparken i Ljungby är en mötesplats som lockar många. Det är en spontan mötesplats för picknick och lek vid den vackra ån Lagan. Hembygdsparken i Ljungby har även en scen för en mängd evenemang såsom nationaldagsfirande och Scensommar. De här fina evenemangen får en ny plats den här säsongen. Efter att vi nu firat in våren den 30 april så kommer de kommunala evenemangen att flytta till Ljungby Gamla torg. Gamla torg är en fin plats med möjlighet att ta emot en mängd besökare. Vi ser fram emot en härlig evenemangssäsong!  

Utescenen 

Efter att utescenen eldhärjats, i Ljungby hembygdspark oktober 2023, beställde kultur- och fritidsnämnden en behovsanalys av kultur- och fritidsförvaltningen. Syftet med behovsanalysen var att undersöka arrangörers behov och ge förslag på inriktningsbeslut för ny scen.

I flera år har arrangörer inte varit helt nöjda med utescenens funktioner. Till exempel behövs ett extra scentak hyras in vid varje större arrangemang och elen samt tillgängligheten till scenen behöver ses över. I april 2024 redovisades behovsanalysen och kultur- och fritidsnämnden.

Du kan hyra samlingslokalen, Orgelfabriken 

Samlingslokalen, även kallad Orgelfabriken, kommer sommartid att tillfälligt hyras ut av kultur- och fritidsförvaltningen. Till hösten kommer samlingslokalen att vara stängd på grund av underhåll. Är du intresserad av att boka Orgelfabriken i sommar?

Du kan boka samlingslokalen och andra lokaler i vårt system för lokalbokning.

Evenemang på utescenen på Gamla Torg

Musik-evenemanget “Scensommar i parken” flyttar till Ljungby Gamla Torgs utescen, bakom Märtas Glasseri. Nationaldagsfirandet och medborgarskapsceremonin den 6 juni kommer också att flytta till Ljungby Gamla Torg. 

Vi vill passa på att upplysa alla konsertbesökare till Scensommar på Ljungby Gamla Torg om att det där råder alkoholförbud. Däremot kan den som vill köpa sin alkoholhaltiga dryck på de ställen som har serveringstillstånd. Det är inte möjligt att ha med alkoholdryck till publikområdet. 

Välkommen att besöka någon av Scenssommar-akterna i sommar. Här ser du vilka artister som besöker oss i Ljungby kommun.

Kommentera