titelbild

Fritidsbanken

Välkommen till oss på Fritidsbanken på Föreningsgatan 7 i Ljungby. Här kan du lämna in sport- och fritidsutrustning och låna utrustning gratis i två veckor.

Har du besök en helg och behöver ett extra par skridskor eller några flytvästar?
Vill du haka på kompisarnas spontana skidresa eller ta med familjen på en cykeltur eller prova på golf men saknar golfklubbor?

Titta in till Fritidsbanken och låna utrustningen

Här finns möjlighet att låna det du saknar. Handledare finns på plats och har information om hur det går till att låna. Här kan du också lämna in sport- och fritidsprylar du inte längre använder.

Fritidsbanken är ett ideellt initiativ som drivs utan kommersiella intressen. Verksamheten bygger på lokalt och långsiktigt engagemang och finns sedan starten 2013 etablerad på flera orter i landet. Fritidsbanken drivs i Ljungby av kommunen med bidrag från Sociala investeringsfonden. Fritidsbanken är dessutom en daglig verksamhet i kommunens regi, liknande Kafé Vildrosen och Kulturfabriken.

Genom att ta tillvara och låna ut allt ifrån cyklar och fotbollar till skidor och ridgrejer, främjas spontanidrott, hälsa och välbefinnande. Fritidsbanken bidrar också till ett mer hållbart samhälle genom att satsa på återbruk.

Kontakt

  • Tel. 0721-62 80 07

Kommentera