titelbild

Fritidsbanken

Välkommen till oss på Fritidsbanken. Du hittar oss på Ljungby bibliotek!

Låna hos oss

Låna hos oss även om Fritidsbanken inte är bemannad. Under Ljungby biblioteks öppettider finns möjlighet att låna fritidsutrustning. Se öppettider till Ljungby bibliotek på sidan Öppettider - Ljungby bibliotek

För att låna gör du följande:

  • Fyll i blanketten som du hittar på utlåningsdisken.
    - På blanketten fyller du i ditt namn, mobiltelefonnummer och artikelnummer som står skrivet på artikeln.
  •  Lägg den ifyllda blanketten i hurtsen.

Vi vill att Fritidsbanken ska vara en trivsam plats. När du besöker Fritidsbanken är det egenansvar som gäller. Du får gärna prova artiklar hos oss, men lägg tillbaka dem där du tog dem. 

Om Fritidsbanken

Har du besök en helg och behöver ett extra par skridskor eller några flytvästar?
Vill du haka på kompisarnas spontana skidresa eller ta med familjen på en cykeltur eller prova på golf men saknar golfklubbor? På Fritidsbanken kan du låna utrustning gratis i två veckor och lämna in de saker du inte längre behöver.

Handledare finns på plats och har information om hur det går till. 

Fritidsbanken är ett ideellt initiativ som drivs utan kommersiella intressen. Verksamheten bygger på lokalt och långsiktigt engagemang och finns sedan starten 2013 etablerad på flera orter i landet.

Genom att ta tillvara och låna ut allt ifrån cyklar och fotbollar till tennisrack och flytvästar, främjas spontanidrott, hälsa och välbefinnande. Fritidsbanken bidrar också till ett mer hållbart samhälle genom att satsa på återbruk.

Kontakt

  • Tel. 0721-62 80 07

Kommentera