Korttidsvistelse

Korttidsvistelse innebär att du som är över 18 år och har en funktionsnedsättning kan få möjlighet att under en begränsad tid bo i en anpassad bostad. På korttidsvistelsen finns det personal tillgänglig dygnet runt för att ge det stöd som du behöver.

Ansökan och kostnad 

För att få möjlighet till korttidsvistelse krävs det att du får det beviljat av en LSS-/biståndshandläggare. Beviljas du korttidsvistelse betalar du för mat och kostnader i samband med olika aktiviteter.

Under korttidsvistelsen är det viktigt att du fortsätter med dina dagliga aktiviteter som daglig verksamhet/dagverksamhet och utomhusaktiviteter. Personalen ordnar även olika aktiviteter och utflykter.

Korttidsvistelse enligt LSS

På Skinnarevägen 185 erbjuds korttidsvistelse enligt LSS. Anledning till korttidsvistelse kan vara att du ska få ett miljöombyte och en ökad självständighet inför vuxenvärlden. Det kan också vara en tillfällig avlösning för anhöriga.

Målsättningen med korttidsvistelsen är att:

  • Tillgodose dina behov.
  • Du och dina anhöriga ska känna sig trygga.
  • Ha en regelbunden kontakt med dina anhöriga.
  • Skapa en positiv stämning så att alla trivs.
  • Det ska kännas kul att komma till korttidsvistelsen.

För dig med psykisk funktionsnedsättning

Det finns möjlighet för korttidsvistelse för dig som har en psykisk funktionsnedsättning. Anledning till korttidsvistelse kan vara att du behöver extra stöd under en tid.

Lägenheterna är möblerade och det finns tillgång till sängkläder och handdukar. Mat serveras dagligen och du kan välja att äta i lägenheten eller på dagverksamheten Träffpunkten.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta en biståndshandläggare eller sektionschef.

Kontakt

    Sektionschef (Orbergsgatan, Älgstigen, Bergagatan, Villagatan)

  • Ulrika Claesson
  • Tel. 0372-78 97 35

Kommentera