titelbild

Motionsspår

I Ljungby kommun finns flera vackra motionsspår och strövstigar. Kartor över lederna hittar du längst ner på sidan.

BergastigenLagan

Bergastigen är en naturstig. Den går längs Lagaån och Bergaravinen och fortsätter i barrskogen uppe på och längs åsen väster om samhället. Stigen fortsätter söder om golfbanan och tillbaka till samhället. Det finns flera spännande sevärdheter utmed stigen.

Bräkentorp, Ljungby

I Bräkentorp friluftsområde strax utanför Ljungby finns strövområden och 
elljusspår för skidåkning och löpning. Vid södra delen av sjön ligger FK Finns klubbstuga som går att hyra. Belyst spår tisdagar kl. 17-21. Övriga dagar används manuell knapp för samma tid.

Kronoskogen, Ljungby

I Kronoskogen finns tre ellljusspår: 1 km (blå), 2,6 km (röd) och 3 km (gul).
Belysningen i Kronoskogen tänds kl. 6 på morgonen och är tänd tills det ljusnar. Belysningen tänds igen när det mörknar på kvällen och är tänd fram till kl. 22. I området finns ett utegym. Längs med det blå spåret hittar du även informationsskyltar med enskild träning för hela kroppen. 12 skyltar med övningar för styrka och kondition. På varje skylt finns två olika varianter av övningar, en för barn och en för vuxna. En aktiv stund för både barn och vuxna!

Elljusspår, Lidhult

I Lidhult finns ett motionsområde med två spår, 1 km och 600 m. Belysningen tänds kl. 6 på morgonen och är tänd tills det ljusnar. Belysningen tänds igen när det mörknar på kvällen och är tänd fram till kl. 22.

Hälsans stig, Ljungby

Hälsans stig är 6 km lång och slingrar sig både längs ån Lagan och genom Ljungby centrum.


Kartor som pdf - använd digitalt eller skriv ut!

Kommentera