Berätta om Ljungby

Ska du berätta om livet i ljuvliga Ljungby? Här hittar du texter, presentationer och filmer.

Hur ska jag berätta om Ljungby för någon utifrån? Kanske en besökare, någon som är här för en anställningsintervju eller en kund? Här har vi samlat information som du gärna får använda. Välj det som passar och använd i dina/ditt företags egna kanaler eller se det som inspiration. 

Du kan också använda sidan Det här är Ljungby

Ljuvliga Ljungby 

Smultronställen, fantastiska sjöar att uppleva, slående vyer och livfulla miljöer för aktivitet. Här hittar du även Smålands alla smaker, kultur för stora och små, en kombination av stad och landsbygd med närhet till äventyr. Alltihop mitt i Sagobygden. I Ljungby är det nära till allt: staden, vattnet, naturen och kulturen. Men bäst av allt är att det alltid är nära till ett leende. 

Evenemang, saker att upptäcka och fler smultronställen hittar du på visitljungby

Ljuvliga Ljungby - mer att upptäcka

Att leva i Ljungby

Många som bor i Ljungby beskriver kommunen med ord som lugn, närhet, barnvänligt samt litet och tryggt. De lyfter fram att det är nära till allt i Ljungby - natur och upplevelser, vardagspusslet med närhet mellan jobb, förskola, hem och fritid men också nära till större städer för utflykter. Ljungby ligger mitt i Sagobygden och här finns plats för fler att fortsätta sin saga tillsammans med oss.

Vi har intervjuat några av alla som redan valt livet här. Se några utdrag här och fler intervjuer på länken nedan.

"Man kan komma igång med sitt liv direkt"

Man behöver inte vänta i tio år på att ha råd att skaffa en bostad, utan man kan komma igång med sitt liv direkt.
- Att flytta tillbaka efter studierna är det bästa beslut vi har tagit. På så vis har livet kunnat bli så som vi vill ha det. Här blir man avstressad och får utrymme att göra mer. Både mentalt och ekonomiskt utrymme. 
Anny Osbäck om att leva och bo i Ljungby

"Här får man tid till det som känns viktigt i livet"

Daniel Hofmann flyttade från bruset i storstan till lugnet i småstan. Det han och familjen har vunnit på det, är framför allt tid. Bor man i Ljungby får man tid över till det som känns viktigt i livet i stället för att lägga tid på att transportera sig. 
Daniel Hoffman om att leva och bo i Ljungby

Här finns mer om livet i Ljungby och intervjuer med fler Ljungbybor

Vill du flytta hit? Vi kan hjälpa dig.

Det är ett stort steg att byta livsmiljö, mycket ska falla på plats och man ska lära känna sin nya hemort. Vi på kommunens in- och medflyttarservice finns här för att lotsa dig rätt och göra din start i Ljungby till den bästa. Varmt välkommen med dina frågor och funderingar till oss, se kontaktuppgifter nedan.  

Kommunstyrelsens ordförande om näringslivet i Ljungby

Jag har det stora privilegiet att vara kommunstyrelsens ordförande i en kommun av den storlek att alla kan känna alla och där beslutsvägarna är korta, samtidigt som kommunen är tillräckligt stor för att ha muskler att göra skillnad.

För att lyckas med en hållbar utveckling och att möjliggöra framtidens välfärd behövs ett starkt och konkurrenskraftigt näringsliv. Ljungby kommun är en typisk industrikommun med den skillnaden att näringslivet här till väldigt stor del är verksam inom exportmarknaden (ca 37 procent av företagen). En annan skillnad är att ”research and development” (R&D) till stor del är knutet till Ljungby. Enligt rapporten ”Sydsverige live” ligger vi i topp när det gäller R&D i hela södra Sverige.
Utvecklingsavdelningar som hade kunnat hamna i Polen eller Italien har klustrats hos oss.

Näringslivets struktur och företagens framgångar på världsmarknaden gör att vi har låg arbetslöshet.

För att vi ska kunna forma framtiden tillsammans och öka antalet invånare krävs samarbete och kunskapsutbyte. Representanter för kommunstyrelsen gör varje år cirka 60 företagsbesök. På detta sätt har vi örat mot rälsen. Genom ett kontinuerligt förändringsarbete och viljan att göra förbättringar går vi framåt.

Magnus Gunnarsson, kommunstyrelsens ordförande

 

Kommentera