titelbild

Bli förtrollad av Ljungby

Ljungby ligger mitt i sagobygden - ett magiskt landskap som gömmer många spännande och mystiska berättelser. Här är det lätt att bli förtrollad av våra många sjöar och vackra natur, men det gäller att vara på sin vakt, för djupt inne i skogen gömmer sig mytomspunna väsen och övernaturliga varelser.

I Sagobygden gick berättelserna för länge sedan från mun till mun och än i dag berättar vi dem vidare. Här kan du uppleva natursköna platser med drakskatter och trollträd, glömda sevärdheter och dras med i fantastiska sagor och ruskiga sägner. Hur undkommer du den hiskeliga gloson? Hur kan du vinna evig kärlek genom bara ett äpple och tre droppar blod?  

Unikt sagomuseum och hemsökt hotell

Vår mytomspunna natur har en stor plats i våra hjärtan och finns alltid nära. Smultronställena är många och det finns utrymme för alla att upptäcka sin egen lilla förtrollande oas. I allt från sjöar och badplatser, vandringsstråk, naturreservat, skogar, grillplatser och sportområden till stadsnära upplevelser som kulturevenemang, sköna promenader längs med ån Lagan och lekparker inspirerade av sagoväsen. Här finns ett alldeles unikt sagomuséum, gårdsbutiker, shopping, restauranger, boenden och ett stort antal sägenplatser att besöka. Om du vågar kan du bo på det hemsöka spökhotellet. Inte långt därifrån ligger sägenplatsen Cliff Burtons minnessten. Metallicas turnébuss fick sladd och voltade av okänd anledning just där 1986. 

Vad sägs om en skogspromenad?  

Föreställ dig att du promenerar i någon av våra mystiska skogar, du hör fåglarna kvittra och ser trädtopparna svaja i vinden mot den blå himmeln. Du tar ett djupt andetag och andas ut. Tystnad. Lugn. Knak! Plötsligt bryts den förtrollade stunden och du ser två starkt lysande röda ögon som stirrar på dig från håll. Vad ska du göra nu? Om detta skulle hända dig när du promenerar i skogen här, är det bäst att du blundar, korsar benen och långsamt tar dig därifrån. Men akta så att du inte går för nära ett vattendrag på vägen därifrån och råkar stöta på Näcken. För vem vet vad som kan hända då?    

Kommentera