titelbild

Åsikten, Ljungby

Åsikten är, förutom en plats att bo på, en plats att umgås och mötas på. Både för dig som bor här och för dig som är besökare. Med färg, form, ljus och liv är Åsikten en boendemiljö som ger trivsel, samvaro, enskildhet och sinnesupplevelse, inte minst i sinnenas trädgård. Precis bredvid Åsikten slingrar sig ån Lagan och i närheten finns bra promenadstråk och utomhusgym i anslutning till boendet. För våra boende finns även gym inomhus och bubbelpool. I entrén finns reception, med en liten kiosk och en mötesplats med planerade aktiviteter och möjlighet till umgänge.

Här kombinerar vi boendeformerna trygghetsboende och särskilt boende

Trygghetsboende 70+ 

Trygghetsboendet är en boendeform för dig som fyllt 70 år. Det består av hyreslägenheter som är lite mer funktionellt utformade än vanliga hyreslägenheter. Till skillnad från särskilt boende så ingår det inte mat, service, omvårdnad eller sjukvård. 

På entrévåningen finns gemensamma mötesplatser och aktivitetspedagoger som anordnar aktiviteter såsom fika, bingo, gymnastik och föreläsningar. Det finns 40 lägenheter i trygghetsboendet på Åsikten, som hyrs ut av kommunens fastighetsavdelning.

Vill du bo på trygghetsboendet?

Kontakta Jeanette Enderby på jeanette.enderby@ljungby.se eller via kommunens växel, 0372-78 90 00.  

Du som bor i trygghetsboende kan ansöka om hemtjänst om du har behov av det. Läs mer om hemtjänst och ansökan på sidan Hemtjänst.

Särskilt boende 

För att flytta in på vårt särskilda boende behöver du söka via biståndshandläggare.

Våra lägenheter på det särskilda boendet är ljusa ettor med en area mellan 36-42 kvadratmeter. Samtliga lägenheter har ett stort och rymligt badrum, kylskåp med frysfack, timer där du kan ansluta vattenkokare, kaffebryggare eller mikrovågsugn.

På varje våning finns gemensamma sällskapsytor, det finns även möjlighet att gå ner till vår mötesplats i entrén, för aktiviteter på vardagarna. Här finns även möjlighet att boka tid för fotvård, som har sin lokal på entréplan.

Läs mer om att bo på särskilt boende och hur man ansöker på sidan Boende.

Boka din träff på Åsikten

Åsikten är en mötesplats. Här finns mötesrum som du kan boka med olika storlekar och funktion. Är det kommunal verksamhet går det bra att boka via Outlook-kalender och externa kontakter hänvisas till receptionen.

Restaurang

På Åsikten finns en trevlig restaurang där du är välkommen att komma och äta. Restaurangen är öppen för boende och deras anhöriga, pensionärer och omsorgstagare inom socialförvaltningens verksamheter. 

Se aktuell meny med mera på sidan Mat på särskilda boenden.

Konsten på Åsikten

Utanför entrén

 • Skulpturer i sten.
  Konstnär: Elisabeth Sivard, Stockholm

Entrétorget

 • Gestaltning av två stålpelare.
  Konstnär: Alexander Brandt, Sölvesborg
 • Fresk.
  Konstnär: Sven Ljungberg, Ljungby kommun

Galleriet

 • Fotoutställning.
  Fotograf: Lasse Ahlin, Ljungby
 • Glastorn.
  Konstnär: Annkristin Andersson, Växjö

Restaurangen

 • Textila rumsavskiljare.
  Konstnär: Gudrun Söderholm, Kalix

Utanför Restaurangen

 • Vikingaskepp i glas. (Kommer senare)
  Konstnär: Heinz Decker

Östra Torget

 • Taktil relief.
  Konstnär: Kjellåke Gerinder, Göteborg

Västra Torget

 • Målningar.
  Konstnär: Markus Åkesson, Nybro

Presentationsfilm

Om Åsikten i Ljungby.

Kontakt

Kommentera