titelbild

För dig som studerar

Schema och terminstider

Terminstiderna följer CSN:s riktlinjer vilket innebär att vi ibland har ett annat datum för terminsstart/kursstart än gymnasieskolan.

Vårterminen 2024: 8 januari - 7 juni
Höstterminen 2024: 19 augusti - 20 december
Vårterminen 2025: 13 januari - 13 juni

Ditt schema kan du se via appen Skola24. Ladda ner appen till din mobiltelefon, klicka på logga in och välj Ljungby under "Inloggningsportal". Därefter kan du logga in via mobilt bank-id för att se ditt personliga schema. Har du inget mobilt bank-id kan administratören på skolan hjälpa dig.

Schemat finns att se i samband med kursstart.

Uppstart 

I samband med ditt antagningsbesked får du information om när det är uppstartsmöte för kurser och utbildningar.

Betyg skickas hem till dig

Betygen skickas hem till folkbokföringsadressen efter avslutad termin. Om du är behov av ditt betyg tidigare tar du kontakt med administrationen.

Närvaro, frånvaro och sjukanmälan

Det finns ingen närvaroplikt förutom vid examinationstillfällen och andra tillfällen som läraren bestämmer. Däremot är det ju viktigt att vara på så många lektioner som möjligt. Är du frånvarande mer än 3 veckor utan att meddela din lärare kan du bli utskriven från de kurser du har anmält dig till.

Om du är sjuk kontaktar du din lärare. 

Bedömning av utländsk utbildning för att läsa vidare

Du som har en avslutad utländsk gymnasieutbildning kan få den bedömd av Universitets- och högskolerådet. Bedömningen är till för dig som ska söka till högre studier i Sverige. Bedömning av utländsk utbildning på Universitets- och högskolerådets webbplats

Har du frågor och funderingar kring studier på Vuxenutbildningen är du varmt välkommen att kontakta oss.

Avbrott av studier

Skulle du av någon anledning vilja avbryta dina studier hos oss vill vi naturligtvis veta detta. Kontakta skoladministratören eller studie- och yrkesvägledaren för att meddela detta.

Kommentera