titelbild

Ekebackens förskola

Om förskolan

Vår förskola ligger på Ekebackenområdet i en naturskön miljö med skogen inpå knuten. Förskolan tar emot totalt 40 barn i åldrarna 1-5 år och består av två syskonavdelningar, Fjärilen och Humlan, som samarbetar mycket.

Vi bedriver vår utbildning i inspirerande inomhusmiljöer och har en utmanande utegård med stort grönområde som lockar till lek och samtidigt utmanar barnens motorik. Skogen och naturen i närområdet nyttjar vi så mycket vi kan, och med hjälp av våra lådcyklar kan vi utforska miljöer längre ifrån förskolan än vad de små benen orkar gå till.

Vår pedagogik

Hos oss är det viktigt att du som förälder känner dig trygg att lämna ditt barn. Goda relationer och en bra dialog mellan förskola och hem är av stor vikt för oss. Vi gör dig som förälder delaktig i vår utbildning och undervisning redan under ditt barns introduktion. Vi jobbar för att ge ditt barn de allra bästa förutsättningarna för att må bra och lyckas vidare genom livet.

 

På Ekebackens förskola vill vi att barnen ska ha roligt och få leka mycket. Vi vill att barnen ska tro på sig själva och sin egen förmåga. Barnen ska känna sig trygga och lära sig att samarbeta och känna empati för alla människor runt omkring dem. På vår förskola uppmuntrar vi deras naturliga nyfikenhet och bejakar allas lust att lära och söka kunskap.

Vi använder oss av massagevila varje dag efter lunch för att främja självkänsla, empati, samspel och trygghet samt för att ge barnen en möjlighet till återhämtning.

Välutbildade och målmedvetna förskollärare och barnskötare gör språket, matematiken, tekniken, motoriken, sången och musiken till naturliga inslag i barnens vardag på förskolan. Hos oss är barnet i fokus och vårt arbetssätt utgår från barnens behov och intressen.

Kontakt

    Ekebackens förskola

  • Ekebacksvägen 21A, 341 42 Ljungby

    Humlan

  • Tel. 0372-78 43 43

    Fjärilen

  • Tel. 0372-78 43 42

Kommentera