titelbild

Det här är Ljungby

Ljungby kommun - kommunen där sagor skrivs. Här finns meningsfulla jobb och här får du tid att leva.

Många som bor i Ljungby beskriver kommunen med ord som lugn, närhet, barnvänligt samt litet och tryggt. De berättar gärna för andra om hur det i Ljungby är nära till allt - natur och upplevelser, vardagspusslet med sin pendling mellan jobb, förskola, hem och fritid men också nära till större städer för utflykter. 

Naturen har en stor plats i Ljungbybornas hjärtan. Smultronställena är många och det finns utrymme för alla att hitta sin egna lilla oas. I allt från sjöar och badplatser, vandringsstråk, naturreservat, skogar, grillplatser, sportområden och utegym till stadsnära upplevelser som parker, elljusspår och åpromenader. Det är lätt att ta sig till naturen och man kan bo både i stan och utanför och ändå ha nära. 

Närheten gäller såklart allt annat som Ljungby har att erbjuda: gårdsbutikerna, stadskärnans shopping, restauranger och boenden, kultur och nöje. Allt är nära, vilket gör att du får gott om tid. För jobbet, för fritiden och för hela livet. 

(Källa: Enkätundersökning bland människor som lever och verkar i Ljungby kommun, 2020.) 

Arbeta i Ljungby kommun

Ljungby kommun är såklart inte bara en plats. I våra verksamheter finns också gott om jobb där du får känna att du gör skillnad, varje dag. Våra medarbetare tycker att sina jobb är meningsfulla och en stor majoritet ser fram emot att gå till arbetet varje dag. 

Källa: Medarbetarenkät, 2023. 

I kommunen finns också gott om andra arbetsplatser på både små och stora företag och ett gott klimat för att starta din egen dröm. 

Fritid

Vill du på fritiden hitta på något mer finns här gott om föreningar och andra möjligheter till aktiviteter. 

Kommentera