titelbild

Ungdomsrådet

Ungdomar i åldern 13-20 år är välkomna till ungdomsrådet i Ljungby kommun.

Rådet träffas en gång i månaden för att planera aktiviteter, få information om sådant som berör ungdomar och för att göra sin röst hörd hos politikerna i kommunen.

Ungdomsrådet jobbar inte med politik utan fokuserar på sådant som är viktigt för ungdomar.

Medlemmarna träffar nya vänner från andra skolor i kommunen och andra kommuner i Sverige, lär sig att arrangera event, bygga nätverk, presentera idéer, driva frågor och har roligt på alla de aktiviteter som de ordnar tillsammans.

Alla är välkomna och du behöver inte anmäla dig i förväg.

Aktiviteter under 2017

I februari var Ljungbys ungdomsråd värd för ett 80-tal medlemmar i ungdomsråd runtom i Sverige. Under en helg träffades de i Ljungby för gemensamma workshops, föreläsningar och aktiviteter.

Den 25 mars ordnade ungdomsrådet klädbytardag i samband med aktiviteterna som hölls på Gamla Torg för Earth Hour.

Den 30 mars hålls Inflytandedag på Sunnerbogymnasiet med föreläsning om mental ohälsa och möjligheter att prata med politiker och tjänstemän.

Den 6 april bjuds elever på högstadiet in till Inflytandedag med temat Din makt! Förutom chansen att träffa politiker och tjänstemän så får eleverna lära sig mer om hur de kan vara med och påverka och får en föreläsning om inkludering.

Den 6 juni arrangerar ungdomsrådet för andra året i rad en nationaldagsfest för ALLA! Roliga aktiviteter, mat, och gemenskap utlovas!

Aktiviteter under 2016

Under Ljungbydagarna i augusti bjöd ungdomsrådet som vanligt på chansen att testa sumobrottning och att hänga i tältet med fika och klotterplank.

nationaldagen bjöd ungdomsrådet in till en stor fest med musik, mat och aktiviteter i hembygdsparken i Ljungby. Tanken var att alla, oavsett ålder, kön eller etnicitet, skulle umgås och ha trevligt tillsammans och festen lockade långt fler gäster än förväntat.

Temat på årets Inflytandedagar var Vi är lika olika. Dagarna handlade om HBTQ, antirasism och integration. Dessutom fick de unga deltagarna tillfälle att berätta för våra politiker vad de tycker är viktigt.

Kontakt

Kommentera