titelbild

Båtliv

Upplev Bolmens sjöliv med egen båt eller varför inte hyra en båt eller kanot? Kryssa i Storsjön med segelbåten eller en stilla tur med kajak. Vackra vikar som inbjuder till spännande strandhugg. Fina sandstränder och holmar med klippor som lockar till bad. Med sina 365 öar i den sägenomspunna sjön är det lätt att hitta sin egna favoritplats. För dig som kommer med egen båt finns också flera hamnar med gästplatser att välja på eller öar där du kan göra strandhugg vid.

Sjön Bolmen är en av Sveriges största insjöar och är en populär destination för segling med sitt kristallklara vatten, omgivande grönska och lugna atmosfär. Det är lätt att förstå varför så många väljer att tillbringa sin fritid här.

En av de stora fördelarna med att segla på sjön Bolmen är möjligheten att besöka många mysiga stränder. Oavsett om du letar efter en avskild vik eller en livlig strand med mycket aktiviteter finns det något för alla.

För den som gillar äventyr är segling på storsjön en mäktig och imponerande upplevelse, med dess enorma storlek och djup är sjön en utmaning för även de mest erfarna seglarna. En segeltur på storsjön kan vara bli en av sommarens mest minnesvärda upplevelser.

Södra delen av sjön är vattenskyddsområde och där gäller särskilda regler. Läs mer om vad som gäller på sidan Vattenskyddsområde.

Bolmens hamn 

Naturskönt inbäddat i det idylliska samhället Bolmen finns Bolmens hamn. Vid hamnplan finns en camping. Cirka 500 m norr om från hamnen finns en fin badplats. Hamnen drivs av Bolmens hamnförening. 

Bolmsö hamn 

Vid färjeläget vid Bolmsö kyrkby finns en hamn vackert beläget nedanför hembygdsgården. Här finns Smålands enda vägfärja.  

Bolmstad hamn 

I hamnen finns en klubbstuga med café under sommarmånaderna. Drivs av Bolmstad Båt & hamnförening. 

Det finns även andra sjöar där du kan upptäcka naturen från båt. 

Sundets hamn

Vid Sundet finns en fin hamn bredvid den vackra hembygdsparken och nära badplatsen. Drivs av Sundets båtklubb.

Sugen på en båttur?

I flera av kommunens olika sjöar finns det möjlighet att hyra båt om man är sugen på en tur på sjön. Nedan följer lite tips på båtuthyrare:

Bolmen:

Bolmen Marin och Fritid 

Björns sportfiskeguidning 

Guidade båtturer med Boatchartersweden.

Flåren

Flattinge fritidshus

Mäen

www.ifiske.se

Tjurken

Piggaboda Kvarn

Vidöstern

Toftaholm Herrgård

 

Kommentera