titelbild

Arbeta hos oss

Ljungby kommun är kommunens största arbetsgivare med över 2600 medarbetare inom ett hundratal olika yrken. Vi satsar på kompetensutveckling, en god hälsa och arbetsglädje, för vi tror att det är nyckeln till en framgångsrik och effektiv kommunal verksamhet. Rökfri arbetstid är en självklarhet för oss. Välkommen med din ansökan till Ljungby kommun!

I Ljungby kommun är vi öppna, vi är framåt och vi vill. Det betyder att vi håller vad vi lovar, löser problem tillsammans, är modiga och kreativa och har service i fokus. Varje dag utbildar vi barn och unga, hjälper äldre och svaga, håller rent på våra gator och ordnar dricksvatten, hjälper folk att bygga hem, gör vårfint i parkerna, ser till att det finns saker att göra på fritiden, välkomnar turister och besökare och mycket mycket mer. Varje medarbetare hos oss är med och gör skillnad för alla som bor och lever i vår kommun. 

Hos oss är balans i livet viktigt!

Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera arbete med familj och fritid, därför tillämpar vi flextid i de verksamheter där det tillåter. Vi har generöst med semester och möjlighet till semesterväxling, subventionerat årskort med Länstrafiken, aktivitets- och massagebidrag och mycket annat. Som medarbetare har du möjlighet till gratis träning och bad, samt möjlighet att delta i andra aktiviteter genom vår personalklubb.

Vi har Sveriges viktigaste jobb och ett av dem kan nu bli ditt. 

Vision och värdegrund styr oss i vårt arbete

Som kommun styrs vårt arbete av en politiskt antagen vision. Visionen just nu är att i Ljungby formar vi framtiden tillsammans med tillägget "35 000 invånare år 2035". Det här innebär att framtiden är något vi skapar genom ett samarbete, både med medborgare, näringslivet, över gränserna inom organisationen och med andra aktörer i vår region. Tillägget visar att vi ser framåt mot en befolkningsökning. 

För att nå visionen har vi en kultur med en värdegrund som ska styra oss i vardagen. Värdegrunden skapar ett gemensamt förhållningssätt och en etisk plattform som grund för det dagliga arbetet. Genom den får vi en vägledning i hur vi bemöter varandra och alla vi möter i vårt arbete. Ljungbys värdegrund är att vi är öppna, vi är framåt och vi vill. Det innebär bland annat att vi är ärliga, visar respekt, löser problem tillsammans, vi är modiga och kreativa, vi agerar och tar ansvar, har service i fokus och utvecklar och tar tillvara på kompetens.

Läs mer om vår värdegrund. 

Personaltidning

Lär känna oss lite bättre genom att ta en titt i vår personaltidning Tvärdraget.
Vår personaltidning Tvärdraget

Lediga jobb just nu

Här hittar du alla våra lediga jobb just nu: Lediga jobb hos oss i Ljungby kommun

Ljungby kommun - Sveriges viktigaste jobb

Kommentera