titelbild

Sopning av gator

Våren är här och vi sopar upp gruset från gator och torg. Nu pågår sopning i bostadsområden, se årets turordning och hur långt vi kommit nedan.

Det är genomfartslederna och de mest centrala delarna av Ljungby centrum som blir sopade först, eftersom flest färdas där. Därefter fortsätter sopningen av resterande områden och övriga orter.  

I Ljungby stad påbörjas sopningen på olika områden varje år enligt ett rullande schema. Samma sak gäller för övriga orter. Det är alltså olika områden och orter som är först respektive sist ut att få sopat varje år, för att det ska bli så rättvist som möjligt. 

Sopa ut gruset och undvik att parkera på gatan

Om du vill bli av med gruset från din uppfart eller trottoar får du gärna sopa ut det på gatan så tar vi upp det när vi kommer! Tänk på att följa parkeringsregler och undvik att parkera på gatorna när sopning pågår i området. 

Hur lång tid sopningen tar beror på flera faktorer, inte minst vädret. Blir det exempelvis mycket regn går det inte att sopa och då tar det längre tid. Därför är det svårt att avgöra exakt när det blir sopat i vilket område.

Kommentera