Ansök, ändra eller säg upp plats på förskola

Du kan ställa ditt barn i kö (ansöka om förskoleplats) tidigast tolv månader innan den dag du önskar en plats. 

När du ansöker om plats anger du på vilken/vilka förskolor du önskar plats och när du vill att barnet ska börja i förskolan. Barnets första dag kan inte vara i juni fram till två veckor före höstterminens start eller från och med december till skolan börjar igen i januari. Kommunen garanterar att du kan få en plats inom fyra månader om du behöver det.

Ansök via e-tjänst

Du kan enkelt ansöka om förskola via e-tjänst:

Till e-tjänsten: Ansök till förskola eller fritidshem

Barn placeras utifrån:

  1. datum inom samma månad man har behov att börja
  2. syskonförtur inom samma månad man har behov att börja
  3. ansökningsdatum
  4. födelsedatum på barnet, där äldst går först

Placeringsbeskedet hittar du i EdLevo

Erbjudande om plats på förskola skickas till dig via appen EdLevo. I appen kan du tacka ja eller nej till erbjudandet. Du laddar ner appen Edlevo via Google Play eller App Store och loggar in med bankID.   

Placeringsbesked med erbjudande om plats kommer oftast ett par veckor innan den dag du angett att du behöver förskoleplatsen. Inför augusti kommer det vanligtvis i maj. Introduktionsstarten du får beror på förskolans möjligheter men förläggs så nära ditt önskade datum som möjligt men inte alltid exakt den dag du önskat. 

Syskonförtur 

Syskon till barn som redan har en plats på den förskola du söker till har förtur i mån av plats gentemot andra barn med samma behovsdatum och ansökningsdatum. 

Kommentera