titelbild

Idrottsskolan 2023/2024

Syftet med idrottsskolan är att barn i årskurs 1 och 2 på ett lekfullt sätt ska få prova på olika idrotter under ledning av duktiga föreningsledare. Idrotsskolan kostar 150 kronor per läsår.

I år startar idrottsskolan den 18 september.

Måndagar är fast dag för aktiviteterna med undantag för ridning.  Aktiviteterna börjar kl.17.00 och kl.17.50. Grupperna delas in efter årskurs, skola och klass som barnen går i. Generellt gäller att de som har längre resväg deltar kl.17.50.

Gruppindelning och aktivitetsbyte 

Du som anmält ett barn har fått e-post med information om vilken grupp ditt barn tillhör och adress till aktiviteterna. Gruppindelningarna för de olika klasserna samt även information om när det är aktivitetsbyte och vilken den nya aktiviteten är kommer sedan att publiceras fortlöpande på denna sida. 

Dessa idrotter ingår i idrottskolan

Idrotter för årskurs 1

Friidrott - Ljungby Friidrottsklubb har som ambition att vara en av Smålands ledande friidrottsföreningar. Förening vill vara ett föredöme i idrottssverige när det gäller synen på träning, tävling och utveckling av unga friidrottare på och utanför friidrottsarenan. Engagerade ledare och föräldrar och en bred bas med idrottande ungdomar kännetecknar verksamheten.

Fotboll - Ljungby IF har spelat fotboll i Ljungby sedan 1914, de har Lagavallen som hemma plan. För Ljungby IF är det viktigt att det är bredden som är toppen. Alla ungdomar ska ha rätten att spela fotboll - och det har de i Ljungby IF. 

Innebandy - Floorball Club Ljungby är en nystartad förening. Föreningens korta historia är att en grupp ledare i de nuvarande föreningarna började prata om att vi borde göra någonting tillsammans. Under 2022 kom de fram till att bästa lösningen var att starta en helt ny förening. Börja jobba tillsammans i stället för på olika håll. Samtliga har ställt sig positiva till deras nystart. Så nu kör de! #tillsammans            

Ishockey - IF Troja Ljungby är en anrik ishockeyklubb och har Ljungby Arena som sin hemmaplan. Föreningen har genom åren lärt tusentals hockeyintresserade ungdomar spelets grunder. Drygt 300 barn och ungdomar spelar och tränar idag i IF Troja-Ljungby.

Padel – Ljungby Padelförening startades upp i september 2019. Verksamheten vänder sig till barn/ungdom, juniorer och seniorer. För att kunna genomföra träning för barn och ungdomar/juniorer har föreningen en tränargrupp. Dessa har fått tränarutbildning av Andréas Johansson, en av Sveriges ledande frontfigurer inom padel.

Ridning – Ljungby Ridklubb är en medelstor klubb med cirka 350 - 400 medlemmar. Verksamheten bedrivs på Sickinge som är beläget strax utanför Ljungby vid väg 25. Lektionsverksamheten omfattar bland annat handikappridning, knatteridning, juniorridning och seniorridning. Ett antal grupper finns även där privat- hästar/ponny tränar hoppning/markarbete i lektionsverksamheten. I stallet finns det lektionshästar och lektionsponnyer i alla åldrar och utbildningsnivåer. Klubbens anställda personal tar hand om stall, hästar och elever.                                

Taekwon- Do – Taekwon-Do, fotens och handens väg, är en kampsport av Koreanskt ursprung som lägger större vikt vid sparkar än de flesta andra liknande kampsporter. Ljungby Taekwondo har idag cirka 150 medlemmar och har satt målet att under 2023 bli 200 medlemmar. Klubben bedriver träning från 5 års ålder och deras äldsta aktiva medlem är 70 år. Som aktiv i föreningen kan du även delta som hjälpinstruktör och fadder.

Idrotter för årskurs 2

Badminton - Ljungby Badmintonklubb har bedrivit verksamhet sedan 1965. Föreningen har verksamhet för barn, ungdomar och seniorer, även motionsspel. Träning bedrivs i stor del i Kungshögshallen vid Kungshögsskolan i Ljungby.                      

Boxning - Ljungby Boxningsklubb är enligt dem själva Ljungbys äldsta och mest meriterade boxningsklubb. Verksamheten har de på Skånegatan 5 i samma lokaler som Sjöriket. Föreningen vänder sig till alla åldrar.                    

Boxning – Team Ljungby Box IF hittar du i gamla Hammarskolans lokaler. De har en bred verksamhet, från motionsboxning till amatörboxning. Verksamheten vänder sig till alla åldrar.

Dans - Ljungby kommun Kulturskola ger dig möjlighet att dansa och ha roligt i sina dansgrupper. Samtidigt som du utvecklar din kroppsmedvetenhet, styrka och smidighet. I de yngre åldrarna arbetar Kulturskolan med rytm och danslekar. De äldre eleverna arbetar mer med bland annat teknikträning.

Friidrott - Ljungby Friidrottsklubb har som ambition att vara en av Smålands ledande friidrottsföreningar. Förening vill vara ett föredöme i idrottssverige när det gäller synen på träning, tävling och utveckling av unga friidrottare på och utanför friidrottsarenan. Engagerade ledare och föräldrar och en bred bas med idrottande ungdomar kännetecknar deras verksamhet.

Fäktning - Fäktning är en sport som innebär tävlingar mellan två fäktare med vapen, i Ljungby Fäktklubb fäktas det främst med florett. Målet är att träffa motståndaren med svärdet medan man samtidigt försvarar sig själv från motståndarens attacker. Fäktning är en kontrollerad och reglerad sport med specifika regler och tekniker. Verksamheten bedriver föreningen i Sunnerbohallens B-sal.

Ljungby Nördkultur - En nystartad förening där alla former av ”nördkultur” kan samlas, föreningen har en egen lokal på Olofsgatan 3B. Föreningens medlemmar spelar brädspel, figurspel, kortspel, rollspel m.m. Håller du på med eller är intresserad av lajv, cosplay, datorspel, e-sport eller liknande? Då passar du in hos Ljungby Nördkultur!

Schack - Ljungby Schackklubb är en ideell förening som driver en mindre schackklubb. De finns på Café Spiket på Gängesvägen 1, bakom Hammarskolan.                             

Tennis - Ljungby Tennisklubb är en klubb med anor, de bildades 1928. Föreningen driver en inomhushall med två tennisbanor och har verksamhet utomhus vid Lagavallen i Ljungby, Axel Ångbagares gata 7.                                        

Kontakt

Kommentera