titelbild

Obebodda hus

Ljungby kommun vill ha en levande landsbygd. En landsbygd där fler vill och kan bo, där du kan få närhet till skola, förskola, livsmedelsbutik och gemenskapen grannar emellan. Vi inventerar obebodda hus i vår kommun . Det finns ett stort intresse för att flytta till Ljungby kommun och intresset för hus på landet ökar.

Ett obebott hus kan vara början på en annan familjs stora dröm om ett boende på landet.
Intresset för att bo på landet är mycket stort, men antalet hus till salu är desto färre.

I vårt arbete med obebodda hus vill vi öka intresset för att bo på landsbygden och inspirera fastighetsägare till att sälja sitt hus om de inte längre har användning för huset.

Är du intresserad av att få mer information om obebodda hus och om att leva och bo i Ljungby kommun?

Intresseanmälan obebodda hus

Är du fastighetsägare till ett obebott hus?

Äger du ett hus som det inte bor någon i och som du kan tänka dig att sälja? Du kan kontakta vår näringslivsutvecklare och berätta mer om din fastighet så hjälps vi åt att förverkliga drömmar om en levande landsbygd.

För dig som äger ett obebott hus i Ljungby kommun

Bakgrund till inventering av obebodda hus

Vår inventering identifierade ca 800 obebodda fastigheter utanför tätorterna i kommunen, med en geografisk spridning över hela kommunens yta.

Metoden och urvalet till inventeringen är baserad på fastigheter utan någon person folkbokförd på adressen, med enskilt avlopp och utan sophämtning. 

Liknande arbete har gjorts i andra kommuner, bland annat Värnamo kommun, Lessebo kommun och Hylte kommun, där man har gjort marknadsföringsinsatser för öka intresset för obebodda hus.

Kommunen ansvarar inte förförsäljning och köp av fastigheter. utan vi tar på oss rollen att informera om obebodda hus och förmedla kontakter.

Kommentera