titelbild

Näringsliv - en kommun full av möjligheter

En kommun som växer behöver växande näringsliv. Om näringslivet i vår kommun växer, då växer även kommunen. Precis så som ett växande näringsliv behöver en växande kommun, där det finns eller flyttar in gott om kompetens som kan få jobb i näringslivets verksamheter. Därför är givetvis det lokala näringslivet extremt viktigt för oss i kommunen och samarbete mellan kommun, region, akademi, näringsliv och föreningar är naturligt.

Och det är med den tanken som näringsliv är ett av kommunens fokusområden. Vi sitter inte och väntar på framtiden – vi formar och skapar den tillsammans. Vi har nära till varandra och tar vara på den närheten. Här i Ljungby kommun är man någon – man syns. Och vår Ljungby-anda är något att vara stolt över.

Ljungby är på många sätt unikt. Ljungby är hemmaarenan för många världsledande industrier, små företag, ingenjörsfirmor och logistikcenter. Det är nära till landsgränsen, flygplatser och kommunikationer till resten av Sverige och världen. Här finns gott om arbetsplatser på både små och stora företag och ett gott klimat för att förverkliga din egen entreprenörsdröm. 

Vi har också ett aktivt kulturliv och föreningsliv. I utbudet ryms högskoleutbildningar som i flera fall är skräddarsydda för det lokala näringslivet och den offentliga sektorn. Perfekta förutsättningar för en lyckad kombination av arbete, fritid och kompetensutveckling.

Kommentera