Borgerlig vigsel
Hindersprövning
För att kunna gifta sig krävs att paret först gör en gemensam ansökan om hindersprövning. Kontakta Skatteverket för ansökan om hindersprövning. Ett intyg om hindersprövning gäller i fyra månader. Intyget lämnas till kommunledningsförvaltningen i god tid, gärna två veckor före ceremonin.
Vittnen
Vid vigseln ska två myndiga vittnen vara närvarande. Kommunen kan hjälpa till med vittnen om ceremonin sker under kontorstid.
Tid och plats
Önskemål om dagar och tider kan som regel tillgodoses. Tänk på att boka er vigsel i god tid om ni vill gifta er under sommaren eller under någon högtid.
Önskemål om plats för vigseln kan också som regel tillgodoses, inom Ljungby kommuns geografiska område. Exempel på platser där vi har förrättat vigslar är i hembygdsparker, bygdegårdar, naturområden eller parets hem. Kommunen har också en lokal i Köpingsgården (Kulturskolan) som vi kan boka vissa tider.
Kostnad
Det kostar inget att gifta sig, så länge vigseln sker under kontorstid. Det kostar 500 kronor att gifta sig på kvällar och helger.
Legitimation
Ni måste ta med er giltig legitimation till vigseln.
Vigselförrättare
I Ljungby kommun är följande personer aktiva vigselförrättare:
- Magnus Gunnarsson
- Lars-Ove Johansson
- Anne Karlsson
- Frederik Svärd
- Krister Samuelsson
- Carina Bengtsson
- Karin Bondeson
- Lars Solling
- Ole Kongstad
- Eva-Marie Norén Holgersson
Ansök via e-tjänst
Till e-tjänsten: Ansök om borgerlig vigsel
Frågor och bokning
Du är välkommen att ringa eller besöka oss om du har frågor om borgerlig vigsel eller vill boka en vigsel. Vill du komma på besök är det bra om du anmäler det i förväg så att vi säkert finns på plats.
Kontakt
- Tel. 0372-78 90 00
- kontaktcenter@ljungby.se
Kommentera