titelbild

Bygglovsrådgivning

Vi erbjuder bygglovsrådgivning för dig som som funderar på att bygga om, bygga till eller bygga nytt. Boka din tid i e-tjänsten eller via telefon.

Vi hjälper dig inför din ansökan

Vid bygglovsrådgivningen får du möjlighet att ställa frågor till en bygglovshandläggare redan innan du gör din bygglovsansökan. Det kan exempelvis handla om frågor som:

  • om det behövs bygglov
  • vad som gäller i ditt område
  • hur mycket du får bygga
  • om det finns några andra särskilda regler.

Både privatpersoner och företag kan boka tid för bygglovsrådgivning och samtalet är ca 20 minuter och kostnadsfritt. Tiden bokar du via e-tjänsten boka tid för bygglovsrådgivning eller genom att ringa till oss.

Få den bästa hjälpen

Tänk på att i samband med din bokning tydligt förklara vad det är du önskar få svar på eller hjälp med. Bifoga gärna skisser eller foton. På så sätt kan handläggaren förbereda sig och ta fram information som behövs för att ge dig den hjälp som du behöver. Kan handläggaren förebereda sig i förväg får du ut som mest av din rådgivning.

Ett vägledande samtal

Under samtalet har vi inte möjlighet att ta beslut eller göra tolkningar av bestämmelser och möjliga avvikelser. För att göra det behöver vi få in en ansökan om bygglov som vi kan handlägga och därefter ta beslut.

Har du frågor om ett pågående ärende?

Ring oss, så hjälper vi dig.

Har du enklare allmänna frågor?

Då kan du kontakta oss direkt via telefon eller mejl.

Boka tid för bygglovsrådgivning

Boka enkelt din tid via e-tjänsten boka tid för bygglovsrådgivning eller genom att ringa till oss. 

Kontakt

    Telefon

  • Tel. 0372-78 90 00

Kommentera