titelbild

Kanot

Upplev naturen genom att glida fram på vattnet med en kanot, kajak eller på en Stand Up Paddle Board (SUP).

I Ljungby finns härliga sjöar och vattendrag att paddla i. 

Helge å 

Helge å är en vattenväg för paddling genom både sjö och å. Den sträcker sig på 109 kilometer genom Ljungby och Älmhults kommuner. Du paddlar längs små byar, breda åar och stora sjöar fulla av fågelliv. Helge å är en kanotled som går genom Ljungbys Ryssbysjön, Stensjön och Agunnarydssjön ner mot sjön Möckeln där leden passerar Älmhults kommun

Lagaleden 

Lagaleden sträcker sig 150 km från sjön Bolmen genom Bolmån och Lagaån hela vägen ut till Kattegatt. Paddla över stora sjöar med många öar som erbjuder härliga strandhugg, längs smala åar och förbi mäktiga kraftverk. Du kan välja att starta och stanna var du vill och dela upp paddlingen i små men naggande vackra dagsetapper eller göra ett riktigt äventyr och paddla hela sträckan ut till havet! 

Bolmåns kanot

Lägerplatser utmed Lagaleden

Utmed Lagaleden finns ett 30-tal lägerplatser i Laholm, Ljungby och Markaryds kommuner. De är utmärkta med skyltar som föreställer en kanot och ett tält. På dessa finns sopkärl, toalett, ved och på många ett övernattningsskydd. Ska du övernatta på lägerplatsen betalar du en avgift online via iFiske.
Priset för en övernattning är 40:-/person (från 12 år). 

Lägerplatser hos iFiske

Paddla i sjön Bolmen 

I sjön Bolmen finns det över 365 öar, där den största är ön Bolmsö. Varför inte låta Bolmsö vara utgångspunkten för ditt paddlingsäventyr? 

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren kan du hyra kanot eller kajak hos Zino's Natur! Här finns både kanoter och kajaker för uthyrning, och du kan även få tips på bra turer och platser perfekta för en fikapaus.  

Paddlingsäventyr i Agunnaryd

I Agunnaryd kan du hyra kanoter hos Ljuvliga Lanthandeln. Hos Agundaborg Camp & paddle finns kanoter, kajaker och SUP för ditt paddeläventyr.

Agundaborg Camp and Paddle Kanot och kajak uthyrning - Agundaborg Camp and Paddle

Hyr kanot hos Ljuvliga Lanthandeln

Paddla i ån Lagan 

Paddla i centrala Ljungby i ån Lagan. Du kan boka din SUP-bräda eller kajak på Rent An Event, hämta ut i container vid Replösabron och börja paddla.
Lite söder om Ljungby, i Berghem vid gamla Riksettan, finns Kattgugglans ställplats. Det är fantastiskt mysig att paddla en tur i ån Lagan.  

Allemansrätten

Allemansrätten gäller både på land och på vatten. Du kan ta dig fram nästan överallt längs våra kuster, i sjöar och vattendrag och du får bada vid stränder, men på flera ställen finns det skyddade områden där vi måste vara extra försiktiga om natur och djur. I Naturvårdsverket kan du läsa mer om vad som gäller om du ska paddla och tälta i åar och sjöar. 

Kontakt

Kommentera