titelbild

Scensommar

Den regionala satsningen Scensommar pågår under sju veckor med musik, dans, teater, nycirkus och stand-up. Alltid under bar himmel och med fri entré! 2024 hålls tre familjeföreställningar på olika platser runt om i Ljungby kommun samtidigt så anordnas tre kvällskonserter i parken vid Ljungby Gamla torg och blir Scensommar i parken.

Jenny sitter i fönster

Jenny Armsenius med Povelprogram

Fredag 5 juli kl.19, Ljungby Gamla Torg 

Jenny Almsenius tar oss med på en bluesdoftande och jazzig resa in i Povel Ramels rimmande värld. Tillsammans med sitt band och med munspelet ständigt redo i fickan låter Almsenius Povels berättelse nå ut över scenkanten för att locka till såväl skratt som eftertanke. 

Kvinna med två stora hattar

Djur som ingen sett utom vi med KollektivKompaniet

Fredag 12 juli kl. 15, Ljungby Gamla torg

Finstämd och humoristisk gestaltning av ett gäng egenartade fantasidjur: poesidjuren Klumpantropus, Bipolaren och Kakakerna med deras olikheter och egenheter.  Rekomenderad ålder. 2-6 år.

Kvinna och man vid havet

Marie Bergman & Lasse Englund

Fredag 12 juli kl 19 Gamla Torg

Marie Bergman är en av Sveriges mest rutinerade artister. Hon har banat väg för singer songwriters i Sverige och Skandinavien och turnerat outtröttligt sedan debuten 1974. Nu ger sig Bergman och livskamraten Lasse Englund ut på jubileumsturnén Mari Bergman 4-ever, där eget slitstarkt material blandas med sånger av bland andra Cornelis Vreeswijk, Pugh Rogefeldt, Ola Magnell och John Holm.

Foto: Mats Lefvert

Närbild på Timo

Timo Räisänen med band

 Fredag 19 juli kl.19, Ljungby Gamla Torg 

Med nio album och hundratals gig i ryggen har Timo Räisänen etablerat sig som en av Sveriges främsta liveartister. Utöver en gedigen egen låtkatalog är han också hyllad för sina känsliga tolkningar av bland andra Ted Gärdestad och förstås för härligt svettiga julkonserter. Svett lär det bli också i sommar, när tomteluvan och den akustiska gitarren byts ut mot stråhatt och Telecaster. Tillsammans med bandet Oljudet bjuder Timo på purfärskt material och moderna popklassiker under sommarhimlen.

Två glada människor

Himla fina visor Allsång med Kalle och Paula

Onsdag 31 juli klockan 10.00 – Hamneda hembygdsgård

En sångföreställning för barn och deras vuxna. Nyskrivna låtar och överraskningar blandat med klassiska barnvisor som alla kan sjunga och dansa med i - allt i en interaktiv och fartfylld blandning. Rekomenderad ålder 2-6 år

 

Två män på scen med en stor gul hatt

Vi hittade en hatt med Obanteatern

Tisdag 6 augusti klockan 15.00 – Lidhults hembygdsgård

De två vännerna hittar tillsammans en hatt. Den ser bra ut på dem båda men det vore inte rättvist om bara den ene har hatt och inte den andre. 

De bestämmer sig för att lämna hatten och glömma den. Men kan de det? Är det värt att offra vänskapen för en hatt? Efter en bok av Jon Klassen. Rekomenderad ålder 5-10 år.

Hoppas vi ses!

Checklista för en lyckad Scensommar
  • Ta gärna med en skön picknickfilt att sitta på, eller en hopfällbar stol.
  • Ta med dig vatten hemifrån, och kanske något att äta. Mat och dryck finns sällan till försäljning vid arrangemanget.
  • Använd soptunnorna på plats för ditt skräp. Ta hand om ditt skräp om soptunnor saknas.
  • Lite regn och dåligt väder? Ambitionen är att i möjligaste mån köra ändå. Välj kläder efter väder.
  • Det kan vara en god idé att klara av toalettbesöket hemma. Tillgången till toaletter på spelplatserna är begränsad.
  • Barn- och familjeföreställningarna pågår runt 30–45 min.
  • Sist men inte minst – ta hand om varandra! Scensommar ska helst avnjutas med ett leende.
Bra att veta

• Vi jobbar för att evenemangen ska vara trygga och säkra.
• Vi har alltid personal på plats, du känner igen oss på våra svarta jackor och t-shirts med Växjö kommuns logotyp och den glada scensommarfågeln

Tillgänglighet

Vi vill att alla ska kunna ta del av vårt program, och arbetar ständigt med att göra våra arrangemang så tillgängliga så möjligt.

Våra spelplatser har olika förutsättningar. Många är i miljöer med gräsunderlag medan andra kan vara på en hembygdsgård eller i stadsmiljö. Vår målsättning är även att det ska finnas en portabel hörslinga på alla barn- och familjeföreställningar.

Om du har funktionsvariationer som gör det svårt för dig att ta dig fram, särskilda behov av en plats nära scenen eller har frågor om spelplatsen – hör av dig till oss så försöker vi besvara dina frågor och hjälpa dig på bästa sätt.

Om Scensommar

Scensommar är Växjö kommuns stora sommarsatsning och betyder åtta veckor med musik, dans, teater, nycirkus och stand-up. Alltid under bar himmel och med fri entré! Scensommar genomförs i samarbete med Region Kronoberg och länets övriga kommuner. 

Kontakt

Kontakt

Kommentera