Börja på kulturskolan

Vi lägger ut nya kurser löpande och vissa kurser blir fort fullbokade. Du kan boka en plats eller göra en intresseanmälan. En intresseanmälan är inte en köplats, men vår ambition är att barn och unga som vill gå en kurs i Kulturskolan ska få en plats.

Se våra kurser och gör anmälan

Kurskatalogen - boka din plats här

Kulturskolans verksamhet följer grundskolans läsår och riktar sig främst till barn och unga, men ger även undervisning till vuxna i mån av tid.  

Du kan, i mån av plats, börja närsomhelst under terminen. Gå in i kurskatalogen för att se vilka grupper och enskilda instrument som har platser kvar. 

Mer om intresseanmälan

Vissa kurser har endast intresseanmälan som val, då vi ännu inte vet hur antalet platser ser ut till hösten p.g.a. schematekniska skäl. Tid och plats för kurser kan komma att justeras innan terminsstarten. Intresseanmälan gäller endast innevarande termin.

Kostnader

Alla priser gäller per termin.  
Musik, barn   800 kr 
Musik, vuxen   1550 kr
Dans   450 kr
Teater   450 kr
Muntligt berättande   450 kr
Bild och form   450 kr
Kör/orkester   450 kr*
Hyra instrument   450 kr
Extra kostnad för notmaterial kan tillkomma    

* Du som spelar ett instrument på kulturskolan deltar i kör och orkester utan extra kostnad. Reduceringen av priset ser du när du bekräftar och bokar dina kurser. 

Syskonrabatt

Från och med tredje syskonet utgår ingen avgift. Syskonen måste ha samma folkbokföringsadress.

Fakturering

Fakturan för dina kurser och ämnen skickas vanligtvis ut i oktober och mars. Om eleven inte vill spela mer måste vårdnadshavaren säga upp platsen innan nästa terminstart. Det gör du till kulturskolans expedition eller till din lärare. Säger du inte upp din plats är du skyldig att betala. Slutar du innan terminen är avslutad betalar du hela terminsavgiften.

Betalar du inte fakturan har kulturskolan rätt att stänga av eleven från undervisningen.

Vill du säga upp din plats? 

Du kan säga upp diin plats via e-tjänst. 

Vill du hellre säga upp platsen via blankett så hittar du den längre ner på sidan. 

Kontakt

Kommentera