titelbild

Förskolan Haraberget

Förskolan Haraberget är den äldsta förskolan i Ljungby och grundades 1965. Vi är en mångkulturell förskola, vilket vi ser som en stor tillgång.

Ny förskola planeras

En ny förskola med plats för cirka 120 barn byggs vid Harabergsområdet och planerad inflytt i de nya lokalerna är sommaren 2024.

Under byggtiden kommer Harabergsgatans förskola att bedriva sin verksamhet i moduler vid Hjortsbergskolan.

Det kommunala bostadsbolaget Ljungbybostäder driver byggprojektet och äger byggnaderna. Ljungby kommuns verksamheter kommer att bli hyresgäster i lokalerna för förskola, särskilt boende och centralkök när det står klart. 

Vår pedagogik

På förskolan Haraberget vill vi att alla ska känna trygghet och få ett bra bemötande. Vi strävar efter en inspirerande och utvecklande verksamhet, där vi tar vara på barnens nyfikenhet och lust att lära.

Pedagogerna på förskolan ser alla situationer under dagen som möjligheter till lärande. Vårt mål är att alla barn ska utveckla sitt språk, sin matematiska förmåga och sina naturvetenskapliga kunskaper. Vi jobbar kontinuerligt med rim och ramsor för språkträning, matematik, teknik, drama, skapande, experiment och musik. Vi uppmuntrar även barnen att berätta på sitt sätt i våra olika samlingssituationer. Det är viktigt att träna på att våga prata inför en grupp. 

Vi går ofta till andra lekparker eller till den fina skogsmiljön runt Hjortsberget. Barnen får möjlighet till stimulerande utevistelse året om och det utvecklar deras motorik, hälsa, fantasi och ger dem tillfälle att leka med barn i olika åldrar. Förskolan är centralt belägen och har närhet till både natur och olika kultur- och fritidsanläggningar, exempelvis bibliotek och hembygdspark.

 

 

 

Kontakt

  Förskolan Haraberget

 • Ågårdsvägen 33, 341 37 Ljungby

  Draken

 • Tel. 0733-75 43 23

  Trollet

 • Tel. 0733-75 43 19

  Älvan

 • Tel. 0733-75 43 21

  Pysslingen

 • Tel. 0733-75 43 22

Kommentera