titelbild

Kollektivtrafik

Genom kommunen går både E4:an och riksväg 25. De korsar varandra strax utanför Ljungby. Ljungby ligger centralt mitt emellan Jönköping, Halmstad och Växjö.

Buss

I Ljungby finns omkring 20 landsbygdslinjer och tre tätortslinjer som sköts av Länstrafiken Kronoberg. Dessutom finns kommersiell busstrafik till bland annat Stockholm.

Kompletteringstrafik

Kompletteringstrafik är till för dig som har långt till busstationen och är en komplettering till den ordinarie linjetrafiken. Kompletteringstrafiken går någon eller några dagar i veckan från vissa områden till närmaste tätort.

Läs mer om kompletteringstrafik på Länstrafiken Kronobergs webbplats.

Närtrafik Ljungby

Ljungby kommun har valt att utöka kompletteringstrafiken att gälla för alla kommunens invånare. Du hämtas vid din dörr oavsett var du bor i kommunen. Du måste boka din resa i förväg och det gör du genom att ringa till Länstrafiken Kronoberg.

Tidtabell och priser för närtrafik Ljungby finns hos Länstrafiken Kronoberg

Boka din resa
Ring och boka din resa på tel. 0775-77 77 00.

Tåg

Ljungby kommun har ingen tågstation. Närmsta stationer ligger i Alvesta, Älmhult och Värnamo dit du enkelt tar dig med buss eller bil för vidare färd mot Stockholm, Malmö, Köpenhamn och övriga delar av Sverige och världen.

Tidtabellen för tåg hittar du på SJ:s webbplats.

Flyg

Ljungbys närmaste flygplatser ligger i Halmstad, Jönköping och Växjö.

Vägfärja - Bolmsöleden

Bolmsöleden går mellan Sunnaryd i Jönköpings län och Bolmsö i Kronobergs län över sjön Bolmen.

Tidtabell Bolmsöleden

Kommentera