titelbild

Muntligt berättande

Häng med på muntliga berättande! Tycker du om att berätta historier? Gillar du spänning, roligheter och skratt? Dras du till det mystiska? Vill du skapa själv? Vill du hotta upp en gammal berättelse och göra den till din egen?

Då är muntligt berättande på kulturskolan något för dig. Vi vågar lova, att när vi träffas så blir varje tillfälle helt unikt.

Du kommer att få möjlighet att utveckla och testa ditt mod, din fantasi och ditt sätt att berätta en historia. Det kommer att finnas möjlighet att stå på scen, framför en grupp, inför vännerna eller i klassrummet. Självklart väljer du själv när och om du vill berätta inför andra eller bara i din grupp. Det är både spännande och det ger en känsla av lycka, när du träffar en publik. Allt görs och skapas efter dina egna förutsättningar.

Genom lekfulla övningar kommer vi testa på och lära oss hur man kan bygga en historia, där du kan använda din speciellla skaparlust och egna fantasi.

En tradition av berättande

I Ljungby har vi en lång tradition i att berätta muntligt, vi är faktiskt världsunika på flera sätt. Och tänk att man kunnat höra folksagor, spökhistorier, monsterberättelser, sanningar och lögner sedan flera hundra år tillbaka. Och nu är det vår tur att föra traditionen vidare.

Bra att känna till – du är alltid välkommen att hälsa på, det är också löpande intag under terminerna. Så varmt välkommen till oss!

Kursen Muntligt berättande finansieras av Kulturrådet.

Kontakt

Muntligt berättande
Muntligt berättande
Muntligt berättande
Muntligt berättande

Kommentera