titelbild

Kånna förskola

Kånna förskola ligger i tätorten Kånna som ligger öster om Lagaån i Ljungby kommun. Förskolan ligger i ett naturskönt område.

Om förskolan

Förskolan består av två avdelningar vid namn Månen och Pluto.

Barnen är i åldrarna 1–5 år. Båda avdelningarna har personal som möter barnens behov och läroplanens krav, här jobbar både förskollärare och barnskötare.

Vår pedagogik

Vi ger alla barn en god grund att stå på inför det livslånga lärandet. Vi gör verksamheten rolig, trygg och lärorik med olika pedagogiska leksaker och genom att vi låter barnen utvecklas i den fria leken. Vi är lyhörda för och positiva till barnets ideér och tankar genom att vi låter barnet utforska saker och ting, både i ute- och innemiljö. Vi vill ge våra barn möjlighet till en daglig utevistelse i en kreativ miljö. Barnen är alltid ute minst en gång, men ofta två gånger per dag, beroende på väder och årstid. Vi har en stor och fin utegård med variation av gräs, träd och buskar. Det finns även en stor cykelslinga som går runt utegården och i dungen bakom förskolan får barnen tillgång till motoriska utmaningar.

Leken är ett viktigt sätt att lära och vår verksamhet ska präglas utifrån den.

Du som förälder är viktig för oss! Vi ser att goda relationer och god samverkan leder till hög kvalitet i vår förskola. Vi samarbetar över avdelningarna på hela förskolan för att skapa en trygghet för både barn och vårdnadshavare. Vi är noga med att se alla barn och alla vårdnadshavare varje dag, därför gör vi dig som förälder delaktig i vår utbildning och undervisning redan under ditt barns introduktion. Vi vill att du känner dig respekterad, är trygg med vår förskolas arbetssätt, att du kontinuerligt får insikt i och har inflytande över vår verksamhet.

Kontakt

    Kånna förskola

  • Magnus Hagmans väg 9, 341 70 Ljungby

    Månen

  • Mobil: 0733-75 44 51

    Pluto

  • Mobil: 0733-75 43 48

Kommentera