titelbild

Ljungbergmuséet - Kronobergs läns bildkonstmuseum

Den konstintresserade får inte missa Ljungbergmuseet! Kärnan i museet är Sven Ljungbergs och Ann Margret Dahlquist-Ljungbergs konstnärliga gärningar, men här arrangeras även flera utställningar med betydande konstnärer från både Sverige och övriga Norden. Missa inte heller alla evenemang, utställningar och vernissages som arrangeras året runt på Ljungbergmuseet.

Sven Ljungbergs konst är en färgstark del av Ljungbys kulturarv. Runt om i staden möter man utsmyckningar av den legendariske konstnären. Sven Ljungberg, som var både konstnär, grafiker och författare, föddes i Ljungby den 15 december 1913 och avled 2010. Han var utbildad på Konstakademin i Stockholm, dit han även återkom som professor, rektor och direktör. Sven Ljungberg har hämtat många av sina motiv från hemstaden Ljungby, där han också var bosatt största delen av sitt liv. Hans produktion omfattar både väggmålningar, mosaiker och Nobeldiplom, liksom illustrationer för ett flertal författare. 

På Ljungbergmuseet i Ljungby visas Sven Ljungbergs och Ann Margret Dahlqvist-Ljungbergs teckningar, målningar och grafik 

Kommentera