Den initiativrika knutpunkten

Många företagare har redan hittat till Ljungby, den initiativrika knutpunkten som binder samman E4 och riksväg 25 och som håller på att växa fram som ett logistiskt centrum. Med innovation och framtida satsningar på grön vätgas tar vi ytterligare steg mot att bli den självklara etableringsorten i södra Sverige.

“I Ljungby kommun formar vi framtiden tillsammans – 35 000 invånare 2035” så lyder vår vision. Årligen, månadsvis, till och med dagligen händer saker som främjar det goda näringslivet. Från leverans av dricksvatten till törstiga invånare i Skåne, Växjö och Alvesta, till framtagandet av morgondagens truckar, hjullastare och professionella tvättmaskiner och inom en snar framtid även grön vätgas. 

Nytt industriområde med "grön touch" i perfekt läge

Under 2023 planerar vi dessutom att välkomna företagare att bli en del av det helt nya industriområdet Ekalund. Ett område som i folkmun har kommit att kallas Ekolund, då fokus till mångt och mycket kommer att ligga på att addera en grön touch till området. Det nya industriområdet är perfekt beläget i krysset mellan E4 och väg 25 med bästa exponeringsläge. 

–Vi har en vision i Ljungby om att vi ska växa. För att vi ska kunna nå det målet så behöver vi locka fler näringar till  kommunen i form av nya och större företag till orten. Men vi vill samtidigt också kunna hjälpa de redan etablerade och existerande företagen att fortsätta expandera och växa, berättar Per-Åke Adolfsson, näringslivschef.

Redan nu har vi flera intressenter som vill ta plats när det nya området är färdigt 2023. I Ljungby kan du få ett attraktivt liv där vi kan erbjuda natursköna miljöer och spännande besöksmål, mitt i Sagobygden. 

Ljungby-andan en del i morgondagens näringsliv

I jakten mot visionen har vi knutit samman region, kommun, företag och akademi – för en smidigare samverkan genom Campus Ljungby. 

Genom gemensamma satsningar, som är ett samarbete mellan flera olika universitet och högskolor, är de med och främjar nyetableringar på orten. Och med den andan hoppas vi fortsätta bygga framtidens näringsliv. 

– Man pratar ofta om Gnosjö-andan, men vi vill gärna lyfta Ljungby-andan. Det finns ett fantastiskt driv i Ljungby och vi är duktiga på att skapa och utvecklas tillsammans. Vi är kända för vår starka industri med mycket innovation och det är också en av anledningarna till att vi har klarat oss bra under pandemin. Vi är också noga med att både politiker och tjänstepersoner lyssnar och har god dialog med näringslivet, så vi vet vad vi behöver bli bättre på för att bygga morgondagens näringsliv, säger Jennie Vidal, kommundirektör i Ljungby kommun.

Kontakt

Kommentera