Cykla och vandra

Ljungby kommun är rik på sin natur med ett generöst utbud av strövstråk, fridfulla skogar och stigar att upptäcka längs porlande vatten eller i orörd natur.

I Ljungby kan du hitta tiden för dig själv, att avnjuta naturen och finna ro i det enkla. Tycker du om att vandra och cykla så finns det såväl dagsturer som riktiga långkörare. Längs leder finns badplatser och grillplatser. Utöver det har vi mer än 30 naturreservat med rikt djur-och fågelliv. 

Vill du inte ge dig iväg så långt ifrån staden, så bjuder Kronoskogen på stadsnära vandring och naturupplevelser. Kronoskogen är numera ett naturreservat. Nära finns också Bräkentorpasjön för den som snabbt vill komma ut i naturen. 
På alla dessa turer kan du hitta tid för dig själv, gå ned i varv och lämna stadsljuden. Sjöarna finns ständigt i närheten. Det är bara att välja och vraka vilken sjö och badplats du vill börja med.

Cykla och vandra i Smålands sjörike

Klicka på bilden för att komma till vår omfångsrika broschyr med cykel- och vandringsrutter av varierande längd och karaktär. 

Cykelbroschyr 

Kommentera