titelbild

Mat och måltider

Maten är en viktig pusselbit för vårt välbefinnande. Du som äter i våra förskolor, skolor och äldreomsorg erbjuds vällagad och god mat med bra kvalitet.

Barn behöver bra mat för att växa, utvecklas och må bra. Elever behöver energi och näring för sitt lärande i skolan och för de äldre på våra särskilda boenden är måltiden ofta dagens höjdpunkt. Ett gott näringstillstånd är en förutsättning för att behålla hälsan, oavsett ålder.

Vi lagar mat från grunden och bakar eget bröd de dagar vi serverar soppa. Målsättningen är att använda 100 % svenskt kött och en fjärdedel ekologiska produkter, medan kaffe och bananer som köps in är fairtrade-märkta. Ett aktivt arbete för klimatsmarta måltider och mindre matsvinn är en del av vår vardag.

Vad blir det för mat?

Läs mer om skolmåltiderna och se vilken mat som serveras på din skola. 

Matsedeln finns även som app till din iPhone och Androidtelefon. Sök på “Skolmaten” i App Store och Google Play.

Här kan du se vad som serveras på våra särskilda boenden.

Matglädjen spelar roll

Bra råvaror och vällagad mat är viktigt men det är inte allt. Det finns mycket mer som påverkar hur vi upplever en måltid. Därför arbetar vi utifrån Livsmedelsverkets måltidsmodell. Den består av sex olika pusselbitar som alla måste uppfyllas för att matgästerna ska känna matglädje.

PNG - Maltidsmodellen.png

Bild: Livsmedelsverkets måltidsmodell.

Kontakt

Kommentera