titelbild

Brunnsgården, Harabergsgatan 1, Ljungby

Brunnsgården ligger vackert precis i närheten av Brunnsparken i centrala Ljungby. Under 2014 och 2015 renoverades 2 av flyglarna. På Brunnsgården finns 18 lägenheter för personer med demenssjukdom. Lägenheterna är på ungefär 35 kvadratmeter. De har egen dusch, toalett och pentry.

Det finns även 29 lägenheter på 42-59 kvadratmeter. De har egen dusch, toalett samt kök och balkong. De större av dessa lägenheter är med 2 rum och är lämpliga för par.

Vackra trädgårdar omger huset och i Brunnsparken finns det en promenadslinga.

Mötesplats och café

Varje enhet har ett gemensamhetsutrymme och i entréplanet finns en mötesplats för aktiviteter samt en restaurang med lunchservering. Kommunens fotvårdspecialister är på Brunnsgården några dagar i veckan. Du når dem via receptionen. Det finns även en lokal i markplan där frisörer bokar in tider och tar emot kunder inom äldreomsorgen. Lokalen bokas genom receptionen.

På Brunnsgården finns även dagverksamhet med inriktning mot demenssjuka. För att delta i den verksamheten krävs ett biståndsbeslut från biståndshandläggarna. Har du några frågor är du välkommen att kontakta sektionschefen för boendet.

Äldreguiden

På Äldreguiden på Socialstyrelsens webbplats kan du jämföra kommunens olika boenden och vilket betyg de fått inom olika kvalitetsområden. Här kan du se sidan för Brunnsgården. 

Kontakt

  • Sektionschef
  • Anna Solberg
  • Tel. 0372-78 97 32
  • Sektionschef
  • Anette Jangå
  • Tel. 0372-78 97 31

Kommentera