Alla nyheter

 • Utökat eldningsförbud i länet

  Länsstyrelsen har beslutat om utökat eldningsförbud i Kronobergs län från den 20 juli. Extremt stor brandrisk råder i skog och mark.
 • Bekräftad algblomning i Bolmen

  Ljungby kommun har via felanmälningar från allmänheten fått bekräftat att det finns algblomning på olika platser i Bolmen. De platser där man hittills sett algblomning är Mjälen, Löckna och ute på vattnet vid Tannåker. Anmälningarna visar på att algblomningen är spridd. Med det varma vädret ökar risken för att detta fenomen håller i sig ett tag till och att det blossar upp på fler ställen.
 • Behöver du gräs som foder åt dina djur?

  Bristen på djurfoder är akut. Vi har fått in förslag från flera invånare och vill såklart gärna hjälpa till. Därför erbjuder Ljungby kommun nu lantbrukare och djurägare att klippa kommunala gräsytor och använda gräset som foder.
 • Lovskola en extra möjlighet för elever

  De tre första veckorna efter skolavslutningen innebär lovskola för en del elever. På lovskolan får de en extra möjlighet att närma sig eller få ett betyg.
 • Bevattningsförbud i Ljungby kommun

  På grund av den för årstiden torra väderleken inför Ljungby kommun bevattningsförbud. Det handlar om att förekomma de problem som uppstår när grundvattnet sjunker.