Medborgarlöfte för en trygg kommun

Ljungby kommun är en trygg kommun, den tryggaste i länet. Det visar den årliga trygghetsmätningen som polis och Ljungby kommun genomför. 

-Så varför arbetar vi då med trygghetsfrågorna och medborgarlöfte? Jo, arbetet för ökad trygghet gör nytta. När vi arbetar fokuserat och gemensamt inom specifika områden så kommer vi längre, säger Magnus Gunnarsson, kommunstyrelsens ordförande. 

Klotter, narkotika, säker trafikmiljö och välfärdsbrott i fokus för året

I medborgarlöftet tar Polis och Ljungby kommun fasta på ett antal områden att fokusera på för att stärka tryggheten och känslan av trygghet, förebygga brott och stärka förtroendet. Under året fokuserar vi gemensamt på insatser inom följande områden:

  • Klotter och skadegörelser
  • Förekomsten av narkotika har ökat i samhället och sprider sig till nya platser och nya grupper.
  • Förekomst av drogpåverkade personer i offentlig miljö
  • Bedrägeri
  • Trafik och säker trafikmiljö 

Det här är ett medborgarlöfte

Medborgarlöfte är en överenskommelse mellan Polisen och Ljungby kommun med ett löfte till samhället. I medborgarlöftet tar organisationerna fram specifika utmaningar som är av vikt för invånarna. Löftena bygger på analyser, statistik, trygghetmätning och trygghetsvandringar bland annat.

Genom medborgarlöften arbetar polisen och Ljungby kommun aktivt med att öka tryggheten genom olika åtgärder. Genom att engagera sig i dialog och samarbete med invånarna syftar medborgarlöften till att öka förtroendet för polisen, öka tryggheten och stärka samhällssäkerheten på lokal nivå.

Kommentera