titelbild

Riksettanrallyt 25 maj

Den 25 maj 2017 hölls målgången för Riksettanrallyt i Ljungby centrum.

Missade du folkfesten Riksettanrallyt eller var på plats och vill uppleva det en gång till? Kolla då in vår film från dagen!

Upplev folkfesten Riksettanrallyt från Ljungby centrum 2017-05-25

Riksettanrallyt i Ljungby centrum 2017

Evenemanget Riksettanrallyt

Riksettanrallyt är ett evenemang för veteran- och entusiastfordon som startade upp år 2002. Evenemanget är ett samarbete mellan kommunerna i Jönköping, Värnamo, Vaggeryd, Ljungby, Markaryd och Örkelljunga samt med fordonsföreningarna i respektive kommun.

Varje år turas kommunerna om att vara värd för målgång. Varje kommun och fordonsförening arrangerar själv en uppstart på vald plats, därefter åker man i gemensam karavan till årets målgång, i år Ljungby.

Historien bakom Riksettan

Vad är Riksettan?
Riksettan är en väg som slingrar sig parallellt med E4:an och ån Lagan. Vägen sträcker sig från Jönköping i västra delen av Småland till Örkelljunga i norra Skåne. År 1945 gavs namnet rikshuvudväg nr 1, "Riksettan".

Från handelsväg till turistväg
Visste du att det var ån Lagan som förde de första männiksorna till trakterna längs turistväg Riksettan? För ungefär 12 000 år sedan trampades en stig upp parallellt med ån, Lagastigen. Den blev sedan en av Sveriges viktigaste handelsvägar. Idag kan man känna historiens vindslag längs vägen, inte minst när det gäller forntida lämningar.

Upplev Riksettan
Turistväg Riksettan är en väg som alltid är öppen för dig när du kommer. Här möts du av nostalgi samtidigt som de lokala företagarna öppnar upp dörren för dig. Du får se och höra det du väntar dig, men även det du aldrig kunnat ana. Vilka aktiviteter passar dig? Kanske en vandring, bad, fiske, paddling eller shopping-

Projektledare Riksettanrallyt

  • Näringslivsutvecklare - strategisk besöksnäringsansvarig
  • Linda Edlund
  • Mobil: 0733-73 91 90

Kommentera