titelbild

Mer jämställt

Jämställdhet är när kvinnor och män anses ha samma makt att kunna forma samhället och sina egna liv. I Ljungby kommun har ett övergripande styrdokument gällande jämställdhetsintegrering tagits fram. Det är upp till varje förvaltning att ta fram en handlingsplan för jämställdhetsarbetet. På denna sida kan du se vad kultur- och fritidsförvaltningens verksamheter gör för att bidra till detta viktiga arbete.

Biblioteket

  • Skylta mer jämställt på biblioteket, personalen diskuterar och undersöker hur skyltningen kan göras mer jämställd, vad vi ska tänka på och hur vi ska göra, skapa medvetande hos personalen att reflektera över jämställdhet vid skyltning
  • Föreläsning under temat jämställdhet: Man eller kvinna! Hur svårt kan det vara? 
    18 oktober, kl. 19-21, föreläsare: Ann-Christine Ruuth

Kvarteret Fritiden

  • Tjej- och killkväll. Vi kommer att ordna en tjej- och killkväll där kompisgänget, pappa, son, farfar, morfar, mamma, dotter, mormor, farmor, det vill säga alla, är välkomna! En kväll för er som vill ha lite kvalitetstid med personerna ni tycker om. Vi kommer även att ha A-salen öppen samtidigt där fritidsgården kommer att hålla i olika roliga aktiviteter. Detta kommer att ske någon gång under hösten.
  • Intern aktivitet. En mindre inspirationsföreläsning om jämställdhet ska ordnas för personalen. Ansvar: Anläggningschef.

Utställningar

  • Stötta manligt företagande av Genusfotografen. Intervjuer och foto av Tomas Gunnarsson. Utställningen visas i Sunnerbohallens entréhall våren 2018 och hösten 2018 i Godsmagasinet.
  • Utställning "Mer jämställt" invigs 29 september kl.11.00 - 13.00 med tal av Länsstyrelsens jämställdhetsdirektör Karin Hopstadius. Det bjuds på fairtradefika och möjlighet att mingla med utställarna som står bakom utställningen. Den 18 oktober kl.19-21 ger föreläsaren Ann-Christine Ruuth en föreläsning som vidgar perspektiven om normer, kön och identitet. "Mer Jämställt" arrangeras av Ljungby kommun i samverkan med föreningarna Fotoklubben Blickfånget och Teater16.

Intressanta länkar om jämställdhet

För dig som söker fakta och nyheter om jämställdhet, praktiska exempel och konkreta verktyg för jämställdhetsarbete.

Myndigheter med jämställdhetsuppdrag.

Ann-Christine Ruuth
Man eller kvinna! Hur svårt kan det vara? Ann-Christine Ruuth föreläser den 18 oktober kl. 19-21, på biblioteket
Stötta manligt företagande
Missa inte utställningen Stötta manligt företagande. Under våren i Sunnerbohallens entréhall och hösten i Godsmagasinet.
Utställning med jämställdhetstema invigning den 29 september kl.11.00 - 13.00 i Ljungby konsthall i Ljungby bibliotek.
Invigning kl.11.00 - 13.00 den 29 september i Ljungby bibliotek, Konsthallen. Varmt välkommen! Fri entré.

Kommentera