titelbild

Scensommar

Den regionala satsningen Scensommar pågår under åtta veckor med musik, dans, teater, nycirkus och stand-up. Alltid under bar himmel och med fri entré!

Region Kronoberg och samtliga kommuner i länet ingår i ett samarbete för att invånare och besökare i Kronoberg ska få möjlighet att uppleva avgiftsfri kultur på oväntade platser, som badplatser, hembygdsgårdar, bostadsområden och parker. Det är Växjö kommuns koncept Scensommar som har utökats och arrangeras i länets alla kommuner under sommaren.

Torsdag 22 juli kl. 10 - Varieté Vagant

Varieté Vagant ger en varietéföreställning där gammal tradition möter nytt. Det bjuds på fängslande trolleri, dödsföraktande balansering och tokig jonglering. Allt med hjälp av musik, fantasi och en stor dos värme, där publiken är med från början till slut.

Plats: Ljungby Gamla Torg, Ljungby

Torsdag 29 juli kl. 10 - Undra sa flundra

I hejdlös visberättartradition med undervattensound, poprefränger och klassiskt slagverk levererar Micaela Gustafsson och Mikael Lönnbjer sånger om sjöodjur med obeskrivlig otur och den lilla krabban vars största längtan är att dansa balett. Rek. 3-8 år.

Plats: Vittarydsskolan

Torsdag 5 augusti kl. 10 - Vill ha hund

Vill ha hund är en dans- och dockteaterföreställning om att toklängta efter en hund, med mjuka tassar, blöta pussar, gosig päls, fuktig nos och ögon att drunkna i. En egen hund som alltid viftar på svansen när den ser dig är ju rena lyckan. Den kan vara en lekkamrat och tröst i mörkret. Det är en längtan så stark att du ser positivt på det mesta – saker och ting brukar ordna sig till det bästa. Eller? Rek. från 2 år.

Plats: Lidhultsskolan

 

Sittplatser är begränsade utifrån rådande restriktioner och vi ber alla att vara observanta på instruktioner vid varje spelplats. Hela programmet för Scensommar hittar du på Växjö kommuns webbplats www.vaxjo.se/scensommar

Kontakt

Kontakt

Kommentera