titelbild

Sunnerboskoj - Fullt av roliga sommarlovsaktiviteter!

Är du mellan 6 och 15 år och vill göra något roligt på sommarlovet? Spana in Sunnerboskojs program med massa olika aktiviteter! Helt gratis!

I Ljungby kommun erbjuder vi varje år avgiftsfria sommarlovsaktiviteter under namnet Sunnerboskoj.

Roliga saker som vi erbjuder kan bland annat vara: Bumberballs, uppblåsbara hinder, pyssel med pärlor, ansiktsmålning, tillverkning av käpphästar, dragkamp och jättesåpbubblor. Har vi tur kanske vi även få besök av hemliga roliga gäster.

Programmet varierar lite från år till år, men det är fokus på kultur, rörelse och gemenskap och vänder sig till dig som är 6 – 15 år.

Aktiviteterna erbjuds på olika orter efter ett schema och vi samverkar med olika lokala föreningar, företag och privatpersoner. 

2022 räknade vi 1194 besök av barn. Därtill kommer vuxna och säkert några barnbesök vi inte lyckats räkna.

Hoppas att vi ses sommaren 2023!

Bra att veta

Sunnerboskoj anordnas av Ljungby kommun och vänder sig till barn och ungdomar i Ljungby kommun i åldrarna 6-16 år. Under sommaren får du chansen att testa på en mängd olika aktiviteter och träffa både nya och gamla kompisar.

Aktiviteterna är kostnadsfria och genomförs med ungdomsledare. Kom när du vill under den angivna programtiden och stanna så länge du känner för, du behöver inte anmäla dig i förväg. Arrangörerna tar inget ansvar för bad på badet. På de orter där vi håller till vid en skola har vi möjlighet att vara inomhus vid sämre väder.

Våra samarbetspartners

Janssons Bageri  i Vrå, ICA Maxi Ljungby, Bergahallen i Lagan, K.G Valdermars (Matöppet i Södra Ljunga), Tannåker Bolmsö Gymnastikförening, Gudrun Roslund.

Diplom från MUCF

Under sommaren 2016 genomförde kultur- och fritidsförvaltningen en större satsning på sommarlovsaktiviteter. Projektet Sunnerboskoj utökades från två till åtta veckor och tillgängligheten förbättrades. Istället för att enbart ha en fast bas i Ljungby gjordes Sunnerboskoj till en mobil verksamhet som åkte runt till orter i kommunen för att få bättre spridning och kunna nå ut till fler barn och ungdomar.

I december 2016 uppmärksammades denna satsningen. Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, har tilldelat Ljungby kommun ett diplom för det fina arbete som gjordes under sommarlovet.

Kontakt

Kommentera