titelbild

Scensommar 2022

Den regionala satsningen Scensommar pågår under åtta veckor med musik, dans, teater, nycirkus och stand-up. Alltid under bar himmel och med fri entré! I år hålls tre familjeföreställningar på olika platser runt om i Ljungby kommun.

Cirkus_Gaston_webb.jpg

Cirkus Gaston & Caligari

Fredag 8 juli, kl. 15, Lokstallet, Bolmen 

Cirkus Gaston och Caligari är en clowninspirerad cirkusföreställning som lockar till glada skratt och vilda applåder. Jonglering, trolleri och balanskonster blandas med humor och musik där alla bjuds in att delta utan att behöva komma upp på scen. Genom att samarbeta så lyckas de med ett konststycke som blir mer fantastiskt än vad de själva hade kunnat ana.
Rekommenderad ålder: 3-9 år.

 

Cirkusidetgröna-webb.jpg

Cirkus i det gröna – med Spinning Compass Performance

Fredag 15 juli, kl. 10, Kronoskogsbadet, Ljungby

Med lustfyllda cirkuskonster släpper vi taget om vad som är upp och ner och vem som är vuxen och barn. Möt fyra artister som lägger pussel med sina kroppar, prylar och sin balans. Upplev kreativ jonglering och listig akrobatik. Välkomna till en cirkusföreställning som firar sommarens ankomst. Rekommenderas från 5 år.

 

motsatser_webb.jpgMotsatser – med Embla dans och teater

Torsdag 28 juli, kl. 15, Bolmsö bygdegård Sjöviken

Ösigt om motsatser där vägen är viktigare än målet. På sin resa till barnen stöter dansarna på ett myller av motpoler av olika slag. I alla väder och på ett lekfullt och humoristiskt sätt utforskas de många sidorna av motsatta beteenden. Besök en värld som inte bara är svart eller vit  men bra klurigare än så, i en interaktiv dansföreställning.
Rekommenderad ålder: 3-5 år.

Checklista för en lyckad Scensommar
  • Ta gärna med en skön picknickfilt att sitta på, eller en hopfällbar stol.
  • Ta med dig vatten hemifrån, och kanske något att äta. Mat och dryck finns sällan till försäljning vid arrangemanget.
  • Använd soptunnorna på plats för ditt skräp. Ta hand om ditt skräp om soptunnor saknas.
  • Lite regn och dåligt väder? Ambitionen är att i möjligaste mån köra ändå. Välj kläder efter väder.
  • Det kan vara en god idé att klara av toalettbesöket hemma. Tillgången till toaletter på spelplatserna är begränsad.
  • Barn- och familjeföreställningarna pågår runt 30–45 min.
  • Sist men inte minst – ta hand om varandra! Scensommar ska helst avnjutas med ett leende.
Bra att veta

• Vi jobbar för att evenemangen ska vara trygga och säkra.
• Vi har alltid personal på plats, du känner igen oss på våra svarta jackor och t-shirts med Växjö kommuns logotyp och den glada scensommarfågeln

Tillgänglighet

Vi vill att alla ska kunna ta del av vårt program, och arbetar ständigt med att göra våra arrangemang så tillgängliga så möjligt.

Våra spelplatser har olika förutsättningar. Många är i miljöer med gräsunderlag medan andra kan vara på en hembygdsgård eller i stadsmiljö. Vår målsättning är även att det ska finnas en portabel hörslinga på alla barn- och familjeföreställningar.

Om du har funktionsvariationer som gör det svårt för dig att ta dig fram, särskilda behov av en plats nära scenen eller har frågor om spelplatsen – hör av dig till oss så försöker vi besvara dina frågor och hjälpa dig på bästa sätt.

Om Scensommar

Scensommar är en regional sommarsatsning och betyder åtta veckor med musik, dans, teater, nycirkus och stand-up. Alltid under bar himmel och med fri entré! Scensommar genomförs i samarbete med Växjö kommun, Region Kronoberg och länets övriga kommuner. Du hittar hela Scensommarprogrammet med många fler föreställningar – både för stora och små i orter runt om i Kronoberg på upplev.vaxjo.se/scensommar

Kontakt

Kontakt

Kommentera