titelbild

Scensommar

Den regionala satsningen Scensommar pågår under åtta veckor med musik, dans, teater, nycirkus och stand-up. Alltid under bar himmel och med fri entré! 2023 hålls tre familjeföreställningar på olika platser runt om i Ljungby kommun samtidigt så anordnas tre konserter i Hembygdsparken, Ljungby och blir Scensommar i parken.

Scensommar Py Bäckman_.jpg

Scensommar i parken Py Bäckman & Janne Bark

Fredag 30 juni kl. 19.00 - Hembygdsparken Ljungby

Py Bäckman och Janne Bark hade parallella karriärer under 80-talet. Py i Raj Montana Band och Janne som parhäst till Ulf Lundell. Men för 10 år sedan inledde de ett samarbete i form av en serie unika konserter. Och framgången lät inte vänta på sig - det blev en gemensam skiva med nyskrivna sånger och många bejublade konserter runt om i Sverige. Kan det bli något annat än magi med en av Sveriges vassaste rockgitarrister och låtskrivaren av Stad i ljus, Gabriellas sång och Vandraren på samma scen? 

Scensommar Tappa tand_.jpg

Tappa tand med MolièreEnsemblen 

Torsdag 6 juli, kl. 15, Vrå Bygdegård

En rolig och underfundig föreställning om längtan, hopp och avundsjuka. Det finns inget som Ingrid hellre vill än att tappa en tand! Hon vill få pengar i glaset från tandfen och en glugg att visa upp på förskolan. Ingrid låtsas att hon har lösa tänder och hon försöker lura tandfen. Med tandfens hjälp kommer Ingrid till sist till insikt om det fina med att var sak har sin tid och att det faktiskt finns fördelar med att ha sina tänder kvar.
Kiosk är öppen. 
Rekommenderad ålder: 4-8 år.

Scensommar Rockabilly Fabulous_.jpg

Scensommar i parken Rockabilly Fabulous

Fredag 7 juli kl. 19.00 - Hembygdsparken Ljungby

Med en stor dos glädje, energi och musikalitet erbjuder Rockabilly Fabulous en kväll som gör det omöjligt för åskådarna att inte dra på smilbanden eller att sitta still. Som namnet skvallrar om är det en rockabillygrupp med sång, dans och musik i toppklass med låtar i sann 50-talsanda, från gamla godingar till nya sköningar, allt i rockabillystyle. 

Scensommar LongKalsong_.jpg

LongKalsong Live

Torsdag 13 juli, kl. 15, Sommarhemmet Sundet i Vittaryd

Ösigt om motsatser där vägen är viktigare än målet. På sin resa till barnen stöter dansarna på ett myller av motpoler av olika slag. I alla väder och på ett lekfullt och humoristiskt sätt utforskas de många sidorna av motsatta beteenden. Besök en värld som inte bara är svart eller vit  men bra klurigare än så, i en interaktiv dansföreställning.
Kiosk är öppen.
Rekommenderad ålder: 4-9 år.

Anttila_Facebook_.jpg

Scensommar i parken - Kristian Anttila

Fredag 14 juli kl. 19.00 - Hembygdsparken Ljungby

Kristian Anttila vet hur man gör pophits fyllda av kärlek och refräng. Med över 900 spelningar fördelade över världens alla kontinenter vet han också hur man hanterar en publik. Och han gör det efter sina egna spelregler. I över 15 års tid har Kristian försett oss med vackra tonsättningar av livets skevheter i form av låtarna Västra Frölunda, Smutser, Vill ha dig med flera. Och ringer det inga klockor? Då har du något framför dig. 

Scensommar Luffar-Lunkan_.jpg

Luffar-Lunkan och Per Gång - med Anna Lahmer och Per Dunsö, Musik i Blekinge         

Torsdag 27 juli, kl. 10, Kronoskogsbadet, Ljungby

…om du färdas varsamt fram, du finner nog till slut vid minsta stig det största äventyr.” Två sjungande luffare stannar till och bjuder på en musikföreställning full av skogars visdom och grusvägars magi. I denna show och familjeföreställning hörs nya och gamla sånger i en tragikomisk mix. Om att uppleva det stora i det lilla, om att gå vilse men till slut hitta hem.
Kiosk är öppen.
Rekommenderas från 4-7 år.

Checklista för en lyckad Scensommar
  • Ta gärna med en skön picknickfilt att sitta på, eller en hopfällbar stol.
  • Ta med dig vatten hemifrån, och kanske något att äta. Mat och dryck finns sällan till försäljning vid arrangemanget.
  • Använd soptunnorna på plats för ditt skräp. Ta hand om ditt skräp om soptunnor saknas.
  • Lite regn och dåligt väder? Ambitionen är att i möjligaste mån köra ändå. Välj kläder efter väder.
  • Det kan vara en god idé att klara av toalettbesöket hemma. Tillgången till toaletter på spelplatserna är begränsad.
  • Barn- och familjeföreställningarna pågår runt 30–45 min.
  • Sist men inte minst – ta hand om varandra! Scensommar ska helst avnjutas med ett leende.
Bra att veta

• Vi jobbar för att evenemangen ska vara trygga och säkra.
• Vi har alltid personal på plats, du känner igen oss på våra svarta jackor och t-shirts med Växjö kommuns logotyp och den glada scensommarfågeln

Tillgänglighet

Vi vill att alla ska kunna ta del av vårt program, och arbetar ständigt med att göra våra arrangemang så tillgängliga så möjligt.

Våra spelplatser har olika förutsättningar. Många är i miljöer med gräsunderlag medan andra kan vara på en hembygdsgård eller i stadsmiljö. Vår målsättning är även att det ska finnas en portabel hörslinga på alla barn- och familjeföreställningar.

Om du har funktionsvariationer som gör det svårt för dig att ta dig fram, särskilda behov av en plats nära scenen eller har frågor om spelplatsen – hör av dig till oss så försöker vi besvara dina frågor och hjälpa dig på bästa sätt.

Om Scensommar

Scensommar är Växjö kommuns stora sommarsatsning och betyder åtta veckor med musik, dans, teater, nycirkus och stand-up. Alltid under bar himmel och med fri entré! Scensommar genomförs i samarbete med Region Kronoberg och länets övriga kommuner. 

Kontakt

Kontakt

Kommentera