titelbild

Vinnare i fototävling

I arbetet med att ta fram en översiktsplan för Ljungby kommun har vi haft fyra fototävlingar. Tack för alla fina bidrag.

Den första deltävlingen hade tema "byggnader". Deltävling två hade tema "rörelse". Deltävling tre hade tema "attraktiva miljöer" och deltävling fyra hade tema "hållbara trafiklösningar".
Stort tack för alla bidrag. Bidragen kan komma att användas i översiktsplanen.

Vinnare

Grattis till Birigtta Ahlberg som vann deltävling 4.
Ett barn i barnvagn på gångbro täckt av höstlöv.
Juryns motivering:
"Fotot förmedlar ett viktigt budskap – nästa generation. Det lilla barnet rullar fram i barnvagnen på en gammal led som använts av många i flera generationer. Hållbarhet är att tillgängliggöra våra leder till så många som möjligt från barnvagn till rullvagn."

Grattis till Erik Lööw som vann deltävling 3.
Solnedgång över isen. I förgrunden en isformation.

Juryns motivering: 
"En attraktiv miljö kan utgöras av mycket. Sjön Bolmen är en stor attraktiv miljö som vi sällan ser i så vacker vinterskrud. Denna bild ger en känsla av stillsamhet men ändå spåren av mänsklig kreativitet. Bilden lockar till att snöra på skridskorna eller bara sitta vid sjökanten och njuta av den fina solnedgången." 

Grattis till Göran Malmhav som vann deltävling 2:
Foto på barn och hund som springer på grusväg

Juryns motivering:
"Fotografen har lyckats förmedla en känsla av rörelse och glädje i förhållandet mellan två kompisar. De njuter av friheten i den nalkande våren." Vi vill också hedersomnämna David Olsson och Therese Karlsson för sina bidrag.

Ulf Wade Andersson vann deltävling 1:

Gatukök i förgrunden och arenabyggnad i bakgrunden

Juryns motivering:
"Ett nedslag i en föränderlig vardagsmiljö. Grå skyar mot vit snö. Kontrasten det lilla mot det stora, det vardagliga mot nöje. Korv, hockey och återvinning har till synes slumpvis förts samman i en bild. En miljö betraktaren kan relatera till med nya ögon.

Kommentera