titelbild

Skyddsängeln Carro

Skyddsängeln Carro besöker alla klasser i Ljungby kommun, Markaryds kommun och Älmhults kommun. Tillsammans med eleverna pratar de om sådant som är svårt och jobbigt.

Skyddsängeln Carro besöker alla klasser i Ljungby kommun, Markaryds kommun och Älmhults kommun.

Skyddsängeln Carro har stora glasögon och vingar. I klasserna pratar hon om sådant som kan vara svårt och jobbigt. Hon pratar om våld i alla former: fysiskt, psykiskt, sexuellt, materiellt och upplevt.

Tillsammans med barnen och ungdomarna pratar hon om vad man kan göra för att man själv ska få hjälp eller vad man kan göra om någon i ens närhet behöver hjälp.

Det viktigaste budskapet är att våld är fel men att det inte är barnets fel och att det finns hjälp att få.

Besöket

Carro besöker varje klass i ungefär en timme. Materialet är anpassat efter klassen hon träffar. Bland de yngsta barnen använder hon sig av boken "Liten" av Stina Wirsén. I klasserna med äldre elever blir det mycket diskussioner. Efter föreläsningen finns skyddsängeln Carro kvar en stund för att svara på frågor eller för lite enskilt prat.

Personal

Inför Carros besök lyssnar även all personal på en föreläsning. Dessa föreläsningar är viktiga eftersom personalen är de som möter barnen och ungdomarna i vardagen. Det viktigaste budskapet under dessa föreläsningar är att som vuxen våga lyssna om ett barn har något att berätta.

Metoder

Skyddsängeln Carro, Caroline Cederlund, använder sig av dramapedagogik och upplevelsepedagogik.

Stöd för dig som är ung

Alla kan någon gång i livet må dåligt. Det finns stöd och hjälp att få. Stöd för dig som är ung och mår dåligt

Kontakt

Kommentera