titelbild

Den internationella ungdomsdagen

Vad är viktigt för dig? Vad vill du förändra och utveckla? Gör din röst hörd - vi vill lyssna.

För oss i Ljungby kommun är ungdomar och unga vuxna viktiga för att vi ska kunna utveckla vår kommun till en attraktiv plats att leva och bo på för ännu fler. Vi passar på att berätta hur du kan göra din röst hörd.

Vad är bäst med Ljungby och vad kan utvecklas?

Den frågan ställde en av våra feriejobbare till andra feriejobbare. 

Ungdomar om vad som är bäst med Ljungby och vad de tycker kan bli bättre.

Berätta för oss vad du tycker är bäst och vad som kan utvecklas.
Lämna dina synpunkter och idéer

Om du har ett förslag till kommunen kan du skicka in det som en synpunkt och få svar inom 10 dagar från en tjänsteman. Här hittar du formuläret för att lämna synpunkter till kommunen.  

Du som är folkbokförd i Ljungby kommun kan lämna medborgarinitiativ Detta är en möjlighet att påverka vad som händer i Ljungby kommun. Förslagen kan handla om stort och smått som exempelvis skolmaten, lekparker och cykelvägar. Alla oavsett ålder får lämna förslag. Medborgarinitiativ får endast lämnas av enskilda personer, alltså inte av föreningar, organisationer eller andra sammanslutningar.
Medborgarinitiativ, mer information om hur du gör

Så här kan du påverka

Du kan så klart även engagera dig i föreningar och i politiska partier. Du kan även vara en del av ungdomsrådet där du som ungdom tycker till kring olika frågor.

Föreningar 
Engagera dig politiskt 
Bli en del av ungdomsrådet

Ungdomsrådet berättar om sig.

 

Vill du vara med och skapa evenemang?

Många unga, och även äldre, vill att det ska hända mer. Kika gärna in på visitljungby för att få tips om saker att göra. Om du vill vara med och skapa evenemang så kan du få ekonomiskt stöd och du kan få god hjälp med hur du ska göra.

Stöd för dig som vill skapa evenemang 

Lokal 16, en lokal förening för alla som repar, fixar och ser till att det händer grejer på Lokal 16. På Lokal 16 finns en blackbox för konserter och föreställningar, en inspelningsstudio för allt från musik till podinspelningar, ett dans/rep-rum och ett café för möten, workshops, cafékvällar och ännu mer.
Film som presenterar Lokal 16

Om den internationella ungdomsdagen

Den 12:e augusti varje uppmärksammar FN den internationella ungdomsdagen. Det gör även vi i Ljungby kommun. 

Kommentera