titelbild

Tidigare pristagare

Ljungby kommun har sedan 1967 delat ut priser och stipendier till invånare i vår kommun. Under årens gång har en del kategorier tillkommit. På den här sidan kan du ta del av några av våra pristagare och vad vinsten har betytt för just dem.
Vinnare kulturprestation 2020

Krister Ljungberg

Krister vann med motiveringen:
Med ett brinnande engagemang sprider Krister kommunens kulturarv på ett nytänkande sätt där flera aktörer bjuds in att medverka, som till exempel föreningar, företag, privatpersoner och kommun.

Krister drivs av sitt historiska intresse och använder det för att bygga upp integration mellan kommunens invånare. Han leder och guidar bussresor, historiska vandringar och föreläsningar om vår kommuns historia. Han deltar i olika projekt inom kulturen med sin positiva inställning och har alltid ett brett lösningsfokus.

Han söker och finner fakta och ibland föremål som visar nya vinklar och kunskap om vår historia, nu senast det gamla myntet han fann i en gammal väg i sin hemby Hörda.

Krister själv om priset

Det var med en stor ödmjukhet och tacksamhet jag mottog priset för kulturprestation år 2020. Detta priset är något jag vill dela med alla de jag samarbetar med och det är ett bevis på att det vi gör inom historia och kulturutveckling uppskattas, säger Krister.

Kommentera