titelbild

Pedagog i Ljungby

Pluggar du till pedagog? Vad fantastiskt roligt! Du kommer att spela en stor roll i många barns och elevers framtid - och du kan se fram emot ett riktigt roligt jobb! Såklart vill vi här i Ljungby att just du kommer till oss. Ta chansen att känna på oss som arbetsgivare genom att göra VFU, examensarbete eller annat här tillsammans med oss. Och är du redan på väg att söka ditt första jobb kanske vi kan passa dig. På den här sidan hittar du massor med information och länkar som vi tror du kan ha nytta av som student och inför ditt val av arbetsgivare. Välkommen till Ljungby kommun!

Bästa skolkommunen i Kronobergs län 

Varje år rankar Lärarförbundet Sveriges kommuner utifrån 13 kriterier som lärarlöner, lärartäthet, resurser till undervisningen och elevresultat, för att få fram den bästa skolkommunen. Ljungby kommun har hamnat topp i Kronobergs län de senaste åren (sedan 2012), även om vår placering har varierat från riktigt högt till lägre. Det är jätteroligt och såklart finns det mer att göra - och vi ser fram emot att jobba mot en ännu bättre skola med hjälp av alla våra duktiga kollegor!

Våra förskolor, fritidshem och skolor

I våra verksamheter jobbar vi efter devisen att erfarenhet, kreativitet och kompetens i en trygg miljö får varje barn/elev att utvecklas, och vårt mål är såklart att alla elever ska nå målen. Där är vi inte riktigt ännu, men tillsammans jobbar vi vidare mot det målet. 

Och såklart, som i alla andra kommuner, har vi förskolor, skolor och fritidshem i olika storlekar och både på mindre landsbygdsorter och i tätorter. Några har en speciell inriktning (montessori-inspirerad förskola) men de flesta med en allmän inriktning. Inom de närmaste åren kommer flera förskolor och skolor att renoveras eller helt byggas nya. Vi har en kommunal gymnasieskola och vuxenutbildning i Ljungby stad. 

Under tiden du pluggar

Du som läser till pedagog av något slag vill säkert testa dina nya kunskaper under studietidens gång, genom VFU, examensarbete eller liknande. Du är välkommen till alla våra verksamheter för att göra din VFU. Vi bjuder på skollunchen på skolan, och pluggar du på en/ett närliggande högskola/universitet bjuder vi dessutom på ett busskort så du kan pendla till din VFU. 

Läs mer: VFU

Kanske vill du jobba lite extra under studietiden? Vi har en vikarielista du kan skriva upp dig på för korttidsvikariat inom förskola, skola, fritidshem och pedagogisk omsorg om barn och unga med funktionsnedsättning. Denna lista gäller korttidsvikariat under terminstid. 

Det här får du som jobbar i Ljungby kommun 

Som anställd i Ljungby kommun har du flera bra förmåner att utnyttja. Bland annat blir alla anställda mer än tre månader medlemmar i vår personalklubb som ger fria bad i våra bassänger, gratis träningspass, rabatter på olika ställen och ordnar aktiviteter. Du kan också få massagebidrag, aktivitetsbidrag, möjlighet att växla semesterdagstillägg till fler semesterdagar, fritidsstudiestöd, möjlighet att hyra cykel, ha supermiljöbil som personalbil och köpa årskort på Länstrafiken med mera. Som du ser, massor med kul grejer - förutom att du såklart får en hel drös med trevliga kollegor!

Alla de som arbetar i kommunens verksamheter är vår viktigaste resurs. Vi hoppas att de ska kunna känna att de gör skillnad varje dag, och har ett meningsfullt arbete. Vi genomför medarbetarenkäter regelbundet, har såklart arbetsplatsträffar - och nytt för 2018 är medarbetardagar där vi vill lyfta och stärka alla våra medarbetare lite extra. Vår personaltidning ska också inspirera och lyfta, men också göra att vi vet vad våra kollegor i andra verksamheter håller på med och få oss att känna oss som kollegor med alla i kommunen och inte bara de man delar kaffe med på morgonen.

Att leva och bo i Ljungby kommun

Även om det går att pendla hit så är det ju skönt att bo där man jobbar. Vi har ett stort föreningsliv och många fritidsområden. Såklart finns det gym och många fina butiker - och våra kollegor inom kultur- och fritidsförvaltningen och privata aktörer eller föreningar erbjuder konserter, bio, teater, festivaler och mycket annat. Allt för att du inte ska ha några problem att fördriva din fritid. 

I Ljungby kan du välja mellan allt från moderna lägenheter mitt i stan till små stugidyller på landet, kanske till och med med din egen lilla sjökant. 

Läs mer

Läs mer om allt här ovan via länkarna du hittar här under. Och återigen, varmt välkommen till Ljungby kommun!

Karta över Ljungby kommun med markeringar där vi har förskola/fritidshem/skola
Karta över Ljungby kommun med våra verksamheter inom skola markerade.

Kommentera