titelbild

Nattvandring

Nattvandringen finns för att skapa tryggare miljö kring våra ungdomar på "stan". I Ljungby kommun är nattvandringen organiserad  så att föräldrar till elever i årskurs 7, 8 och 9 i kommunens fyra högstadieskolor nattvandrar någon fredagskväll under läsåret.

Du som förälder tar dig då tid att tillbringa kvällen bland ungdomarna på stan. Självklart kan du även nattvandra extra när det inte är ”din” klass som går. Vuxna som inte har elever i högstadiet är också alltid välkomna att vara med och nattvandra.

En förälder från nattvandrarnas ledningsgrupp finns alltid på plats vid en organiserad nattvandring och ger information, delar ut reflexvästar och svarar på eventuella frågor.

I höst startar vi på Ljungbydagarna

I höst koncentrerar vi nattvandringen till fyra tillfällen i början av höstterminen. Det innebär att det är fler klasser som delar på varje nattvandringskväll.

Eftersom vi vet att det är många ungdomar ute på Ljungbydagarna har vi valt att börja nattvandringen redan på torsdagen den veckan. Socialförvaltningens fältassistenter kommer att vara ute på fredagen och lördagen och det är alltså därför vi valt torsdagkvällen.

Vi fortsätter sedan att nattvandra de första tre fredagarna under terminen. Därefter gör vi uppehåll fram till våren. Under hösten kommer vi att bjuda in alla föräldrar till barn i årskurs 7-9 till ett möte för att diskutera nattvandringen och i vilken form vi ska fortsätta med den.

Ny samlingsplats på Bergagatan

Nattvandrarna har från och med i höst tillgång till en lägenhet på Bergagatan 15 B för samling innan och efter nattvandringen. Mötesplats: utanför Charlies på Bergagatan
kl. 22.00. Den som är ansvarig för kvällen (se schemat) möter upp och sedan går ni gemensamt till lägenheter där ni får information om kvällen och västar delas ut.

Schema för höstterminen 2017

Torsdag 17 augusti

Kungshögsskolan 81A och 81B
Åbyskolan 81, 82 och 83
Ansvarig: Micke Steneland, tel. 0702-77 89 48

Fredag 25 augusti

Astradskolan 8A och 8B
Thorén 8A och 8B
Ansvarig: Ann-Kristin Gunnarsson, tel. 070-536 26 03

Fredag 1 september

Kungshögsskolan 82A och 82 B
Astradskolan 8E
Ansvarig: Jonas Karlsson, tel. 076-84 13 556

Fredag 8 september

Astradskolan 8C och 8D
Kungshögsskolan 83A
Ansvarig: Annika Andersson, tel. 070-607 81 62

Kontakt

Kommentera