Kommunalt aktivitetsansvar för dig under 20

Om du är under 20 år och inte gått klart, eller påbörjat, dina gymnasiestudier kan ett jobb kännas långt borta. Men det finns möjligheter, oavsett om du vill studera eller jobba. Kontakta oss, vi kan visa dig vilka möjligheter du har.

Det kan vara trögt att få fart efter en tids sysslolöshet, då kan det vara bra att få lite stöd. Vi hjälper dig att komma igång. Du kanske vill börja studera, söka jobb eller söka praktikplats.

Funderar du på studier nu eller om några år?

Gymnasiet, Komvux och folkhögskola är tre vägar att skaffa sig en utbildning för arbete eller vidare studier. Det kan vara krångligt. Ta kontakt med Daniel som jobbar som ungdomskoordinator så kan han lotsa dig vidare.

Kan man få jobb utan en utbildning?

Det är svårare att få en anställning om du inte har utbildning men det finns andra vägar. Det finns arbetsgivare som anställer dig som har intresse och fallenhet för just det arbetet. Du kan få hjälp att skriva CV eller få tips kring att söka praktikplats.

Hör av dig!

Vi kan visa dig vilka alternativ som finns för att komma ut på arbetsmarknaden eller börja studera. Vi kan ses över en kopp kaffe eller på telefon. Välj det som passar dig bäst.

Vi vill gärna veta vad du gör idag. Hör av dig till Daniel så kan ni träffas och prata kring hur ni kan arbeta vidare.

Kontakt

Kommentera