Är du ung utan gymnasieexamen eller jobb?

Om du är under 20 år och inte har en gymnasieexamen, kan ett jobb kännas långt borta. Men det finns möjligheter oavsett om du vill studera eller jobba. Du är välkommen till oss för att prata om framtiden, jobb, utbildning och vad du har för tankar och mål. Vi hjälper dig att hitta rätt och komma igång igen.

Funderar du på studier nu eller om några år?

Gymnasiet, Komvux och folkhögskola är tre vägar att skaffa sig en utbildning. Tycker du att det känns krångligt att söka? Ta då kontakt med Daniel Hofmann som jobbar som ungdomskoordinator här på kommunen så kan han lotsa dig vidare. Ni kan träffas för ett samtal eller höras av via e-post eller telefon. Ni kan ses på Daniels kontor i Garvaren, eller på stan över en fika. Välj det som passar dig bäst. Daniels kontaktuppgifter finns längst ned på den här sidan. Om föräldrar eller vårdnadshavare vill vara med vid samtalet, så går det bra.

Kan man få jobb utan utbildning?

Det är svårare att få anställning om du inte har utbildning, men det finns ändå möjlighet att få jobb. Det finns arbetsgivare som anställer dig som har intresse och fallenhet för just det arbete som du är intresserad av. Du kan få hjälp av kommunen att skriva CV eller få tips på hur man söker arbete.

Har du fått brev hem från oss?

Kommunen har ett ansvar (kommunalt aktivitetsansvar) att skapa sysselsättning för ungdomar mellan 16 och 19 år. Vi har därför löpande kontakt med gymnasieskolan för att se vilka ung­domar som inte är inskrivna på en gymnasie­skola. Du som inte är inte är inskriven försöker vi på olika sätt nå för att erbjuda en meningsfull sysselsättning under den tid som du inte går på gymnasiet. Vi vill gärna att du hör av dig och svarar, även om du inte behöver vår hjälp.

Hör av dig!

För att kunna stötta dig på bästa sätt, behöver vi veta vad du gör idag. Hör av dig till Daniel så kan ni träffas och prata kring hur du kan komma vidare. Då kan han också ge exempel på hur andra ungdomar har kommit igång med studier eller jobb.

Om du är förälder eller anhörig till någon ungdom, är du också välkommen att höra av dig med frågor.

Den målgrupp av ungdomar som ungdomskoordinatorn vänder sig till, är de som är mellan 16 och 19 år, men Daniel Hofmann vill även komma i kontakt med er som är upp till 24 år och som behöver vägledning att hitta någon form av sysselsättning. Ju fler han kan lotsa och vägleda desto bättre. Så - tveka inte att höra av dig.

Kontakt

Kommentera