titelbild

Madeleine Westling, sjuksköterska

"Åh så kul det är att jobba med människor, att kunna hjälpa dem till ett lite bättre liv i den situation de befinner sig i. Det behövs vårdpersonal så sök om du har ett intresse", säger sjuksköterskan Madeleine Westling.

Madeleine Westling

 

Arbetsplats:

Hemsjukvårdens resursgrupp som arbetar med svårt sjuka patienter i alla åldrar.

Utbildning/bakgrund:

Jag har arbetat som undersköterska inom omsorgen och på en medicinavdelning många år innan jag läste till sjuksköterska. När jag var färdig sjuksköterska började jag arbeta på Ljungby lasarett på en medicinavdelning. Sedan några år har jag arbetat inom hemsjukvården i resursgruppen.

Varför valde du det här yrket?

Jag har alltid tyckt om att vårda och samtala med människor

Varför valde du att jobba för Ljungby kommun?

Så länge jag arbetat på vårdavdelning har jag alltid känt: skulle vi inte kunna hjälpa patienten med detta i hemmet, det måste gå! Tänk att vara svårt sjuk och kunna få god vård i sin hemmiljö, nu äntligen känner jag att jag är på rätt plats.

Vad tycker du är bra med ditt jobb?

Friheten att lägga upp sitt arbete och att ge patienten god vård i hemmet.

Vilka utmaningar möter du i ditt jobb?

Oroliga och rädda patienter och anhöriga som inte vet hur och om det kan fungera med vården i hemmet som sedan oftast känner sig så trygga och nöjda.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

Vi träffas på kontoret där vi delar vi upp det arbetet vi har i kalendern för dagen mellan oss kollegor som är i tjänst. Patienten och anhöriga har telefonnummer till oss på dagtid så telefonen kan ringa mycket när vi har flera sjuka patienter. Oftast tillkommer det till många extra besök under dagen. Vid lugna perioder så hjälper vi till på andra områden i hemsjukvården.

Hur är dina kollegor?

Jag kan inte tänka mig bättre kollegor! Vi stöttar varandra när det behövs. Inom våra väggar kan vi prata, skratta och gråta när det behövs, och det gör vi.

Vad får du för möjligheter till utveckling i ditt jobb i Ljungby kommun?

All legitimerad personal får tid varje vecka avsatt för egenstudie. Jag som arbetar 100 procent får två timmar/vecka. Toppen att kommunen infört detta. Detta leder också till att vi kan delge varandra kunskaper och vi kan sprida ringar på vattnet.

Var ser du dig själv om tio år?

Jag lever här och nu men vill alltid utvecklas så det är spännande att se vad som händer, men jag hoppas verkligen att jag ska kunna få arbeta med detta några år till.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att välja ditt yrke?

Jag skulle säga; Åh så kul det är att jobba med människor, att kunna hjälpa dem till ett lite bättre liv i den situation de befinner sig i. Det behövs vårdpersonal så sök om du har ett intresse.

Välkommen att söka jobb hos oss på Ljungby kommun!

Lediga jobb

sommarvikariat inom vård och omsorg

Kommentera