titelbild

Greta, vårdbiträde, och Malin, undersköterska

Greta och Malin arbetar inom kommunens hemtjänst. På deras jobb är det kärlek hela dagarna och de har fantastiskt roligt.

Arbetsplats:

Kungshög/Angelstad hemtjänst.

Bakgrund/utbildning:

Greta: Jag har jobbat här som vårdbiträde sedan januari 2021. Jag jobbade i Ryssbys hemtjänst ett tag år 2018 och jag trivdes så bra så jag kom tillbaka till hemtjänsten igen. 

Malin: Jag har jobbat i kommunen sen 1988 och är utbildad undersköterska. Just här har jag varit i 4 år.  

Varför valde du det här jobbet? 

Greta: Jag tycker det är så himla härligt. Man får så mycket kärlek och värme och är man bara glad så blir ens dagar så himla lätta och härliga. 

Malin: Jag har alltid jobbat inom vården och stortrivs. Jag har provat lite annat men jag kommer alltid tillbaka. Till vården, människorna.  

Vad tycker du är bra med ditt jobb?

Greta: Man kan ha jätteroligt med de man går till. Och att man är omgiven av människor hela dagarna. Man bestämmer själv hur bra man vill ha det på sitt jobb. Det här känns på nåt sätt himla tryggt. Det är som att ha massor med mor- och farföräldrar som ser efter en och tar hand om en. Man är en ganska stor del i brukarnas liv och vardag, och det tycker jag är mäktigt.  

Malin: Och vänner, både pensionärerna och kollegorna blir ju ens vänner. Det är som Greta säger, det är kärlek hela dagarna. Det är ett roligt jobb som ger mycket. Och man har frihet under ansvar.   

Vilka utmaningar möter du i ditt jobb?

Greta: Jag utvecklas varje dag på det här jobbet! Sen kan det ibland vara en utmaning att prova olika strategier, om ett sätt att göra något på inte fungerar får man fundera ut något annat. 

Malin: Utvecklingen går framåt och det är alltid nåt nytt att lära sig. Det kan vara en utmaning ibland att tänka till och lösa ett problem och att hänga med i allt nytt som kommer.  

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

Vi utgår från en lokal, byter om, loggar in på telefonen för att se dagens planering med vilka vi ska besöka och vad vi ska göra där. Vi har lite möte på morgonen och går igenom dagen, om det är något man ska komma ihåg eller medicin som ska delas ut. Sen tar man med sig det man ska ha och går ut på första besöket. Och sen rullar besöken på. 

Vi har oftast dubbelbemanning, vilket innebär att vi är två hos varje brukare. Och sen träffas vi i lokalen på raster och mellan besök. Och ringer varandra om det är något. Så man känner sig aldrig ensam. 

Vad skulle du säga till någon som funderar på att välja ditt yrke?

Att vi har fantastiskt roligt på vårt jobb. 

Vill du bli Gretas och Malins kollega? Välkommen att söka jobb hos oss på Ljungby kommun!

Lediga jobb

Greta.
Malin

Kommentera