titelbild

Cornelia och Helena, undersköterskor

Cornelia Ciugulea och Helena Persson är undersköterskor och tycker att de har väldens bästa jobb. De är måna om att de som är nya på jobbet känner sig trygga och välkomna.

Cornelia och Helena

Här ser ni två medarbetare som älskar sitt jobb. Helena Persson och Cornelia Ciugulea är undersköterskor och tycker att de har världens bästa jobb.
De arbetar på Ljungberga korttidsboende och de har enbart positiva ord att beskriva sitt yrke med.
- Det är både roligt och spännande att jobba inom vården. När man öppnar en dörr till ett rum där någon behöver din hjälp och omvårdnad, då är det som att gå in i en roll och bemöta just den individen, beskriver Helena.
- Det finns tunga dagar, men vi uppmuntrar varandra i arbetsgruppen. Det är viktigt att hjälpas åt, säger Cornelia.

När nyanställda och sommarvikarier kommer till arbetsgruppen, blir de väl omhändertagna, det försäkrar Helena och Cornelia.
- Vi lär dem det vi kan, vi visar dem och vi bemöter dem på ett bra sätt, säger Cornelia.
- Vi märker att vårt positiva synsätt smittar av sig på dem, säger Helena.

Hur gör ni för att de nya ska komma in arbetsgruppen och lära sig arbetsuppgifterna?

-Jag brukar säga till dem att det finns inga dumma frågor. Känner man sig osäker på någon arbetsuppgift, så är det bara att fråga på. Bättre att fråga en gång för mycket, tycker Helena.

Varför ska man jobba som undersköterska tycker ni?

- För att man träffar underbart goa, gamla människor som har så mycket erfarenhet av livet, tycker Helena.
- Vi vårdar även yngre personer som precis har kommit från lasarettet, och då kämpar hela gruppen tillsammans för att få personen att må bättre och kunna komma hem igen, säger Cornelia.
Hon tycker att det är bra sammanhållning i arbetsgruppen där åldern är mellan 20 och 60 år.
- Vi kompletterar varandra väldigt bra. Det är viktigt att kollegor stöttar varandra. Och att vi kan prata om hur vi ska bemöta de personer som vi vårdar.
- Men det handlar inte enbart om vård och omsorg i vårt arbete. Vi hittar också på mycket roliga saker tillsammans med de boende. Som picknick, pizzakväll och en utflykt till havet. Vi verkligen älskar vårt jobb, säger Helena och får medhåll av Cornelia som skiner upp av tanken på sitt jobb och allt vad det innebär.
- Jag trivs så bra här. Jag känner att jag vill gå till jobbet och träffa mina kollegor. Vi arbetar bra tillsammans med vi stöttar varandra i det privata också, säger hon.
Helena och Cornelia tycker det är bra sammanhållning och samverkan även med övriga delar av Ljungberga. Hela huset jobbar bra tillsammans. 

- Det är kanske därför flera av semestervikarierna gärna kommer tillbaka hit.

Helge Johansson som bor på korttidsboendet på Ljungberga tillsammans med Cornelia

Helge Johansson bor på korttidsboendet på Ljungberga. Cornelia Ciugulea trivs mycket bra med att vårda och stötta äldre personer.

 

Välkommen att söka jobb hos oss på Ljungby kommun!

Sommarvikariat inom vård och omsorg

Lediga jobb

Kommentera